Conferència de Felip Esteva a la OCB de Manacor: “El plaer del boletaire”

Felip Esteva va néixer ara fa 59 anys. Les seves inquietuds polítiques i proteccionistes
començaren l’any 77 amb la participació activa en l’ocupació de la Dragonera per part
dels anarco-ecologistes de Talaiot Corcat, dels quals, Esteva en formava part.

Durant la mateixa època es va emprendre la lluita ecologista a Capdepera fundant el col·lectiu Torre Esbucada que es va dedicar amb entusiasme a protegir la platja de Cala Agulla i evitar la seva urbanització.
Tota aquesta activitat eco-política fou compaginada amb la activitat professional com a
cuiner a un restaurant familiar ubicat a Cala Rajada. Fou soci fundador de la ràdio
municipal 99.9, a la que feia programes de tertúlia política i cuina. També va ser
monitor de cuina de l’escola d’adults de Capdepera durant dues temporades.
A banda de la seva faceta política és fotògraf naturalista entusiasta, estudiós de la flora i fauna del municipi de Capdepera i de les seves aigües marines. Ha fet treballs de camp sobre els arbres i arbusts singulars del municipi; sobre els endemismes botànics i molt en particular sobre el gènere limonium. Ha treballat sobre el món micològic amb el
resultat de la publicació del llibre “el plaer del boletaire” on compagina la part
descriptiva amb la gastronòmica.

A la reunió que podeu veure tot seguit, Felip Esteva va parlar de la desmitificació de
l’esclata-sang com a bolet quasi únic de la nostra gastronomia. També comentà una
mica del món de la micologia a les terres de Llevant, de les seves espècies més
comunes, de com reconèixer les tòxiques, de les comestibles, de les possibles
intoxicacions i de la gastromicologia (ciència que estudia els bolets dins la cuina).

Podeu veure una imatge del conferenciant picant aquí.

(Text de Margalida Fuster, secretària de la OCB de Manacor)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.