Trobada de Corals de la Part Forana a Llucmajor

Des de l’any 2004, com a component de la Coral Gent Gran Punta de n’Amer de sa Coma, he participat a totes les Trobades de Corals organitzades per la Federació d’Associacions de Persones Majors de la Part Forana de Mallorca. Els primers anys eren poques les associacions que tenien corals i les trobades a diferents pobles de Mallorca estaven molt ben organitzades.

Enguany el Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, el passat dia 24 de gener, va organitzar la Trobada de Corals de Persones Majors de la Part Forana a Llucmajor, amb la qual va col·laborar la pròpia Federació, i l’Ajuntament de Llucmajor.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, va donar la benvinguda als participants i va dir que “la Trobada és un esdeveniment que mostra molts dels valors que defensem des del Consell Insular, i és un deure col·laborar-hi.” Això hagués estat bé, col·laborar, però no voler organitzar-ho, senyor president.

La veritat és que no es va tenir en compta el gran nombre de corals participants (21), agrupades en 18 actuacions que interpretaren dues cançons, i tres, les corals que feien l’actuació conjunta. Tot i la rapidesa en que entraven les corals a l’escenari, les actuacions es perllongaren de 4 del capvespre fins a les 8 de l’horabaixa. Tant pels cantaires, -gent major-, com pel públic assistent, la veritat és que va ser massa llarga la trobada, tot i que intentaren agilitzar les actuacions, i evitar els parlaments i l’entrega final d’obsequis (s’entregava un plat de record a cada coral i un CD als participants, que es donava, acabada l’actuació).

A la sortida de l’església i després d’esperar llargues coes, l’Ajuntament de Llucmajor va regalar a cada cantaire una botelleta d’aigua, una taronja, i un dolç. A continuació uns 20 autocars recolliren als participants davant la església per ordre d’actuació, alguns dels quals hagueren d’esperar drets defora prop d’una hora la sortida.
La Federació de Persones Majors de la Part Forana, haurà de prendre mesures. Segons comentaris dels pròpies participants, per l’any que ve estaria bé que la federació sigui la responsable de l’organització de la Trobada de Corals, i és fes amb dos dies, tal i com fa amb la Pujada a Lluc de les Associacions de la Part Forana els darrers anys.

Esperem el Consell de Mallorca deixi l’organització amb mans de la Federació, i es dediqui a potenciar,i subvencionar la cultura i l’associacionisme de la gent major (ja que com va dir el president del Consell) és un acte que “fa país”, en el sentit que permet que gent major de tots els racons de Mallorca es trobi i comparteixi experiències.

[peg-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/115735431959791905565/albumid/6248985157456505713?alt=rss&kind=photo” ]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.