Presentació del llibre “En línia recta” de Miquel Julià i Prohens a la OCB de Manacor

Miquel Julià Prohens va néixer a Felanitx l’any 1927. Va ser musicòleg i estudià al Seminari de Diocesà. Aquest passat dilluns dia 8 de febrer presentà a la OCB de Manacor el seu darrer llibre En línia recta amb l’acompanyament de Gabriel Barceló i Bover i Pere Orpí.

SINOPSI
En línia recta són les memòries que Miquel Julià ha descrit i conduït de la seva vida, de la seva complicada trajectòria i ho ha fet sense enrevolts, per aclarir, lluny de condicionants històrics ja superats, la realitat de les seves actuacions i la veritat de les motivacions d’aquella trajectòria.
El seu recorregut ha esdevingut força variat, tant pels diversos camps d’actuació com per les iniciatives personals, sovint condicionades per les circumstancials i socials. Per això, Julià conta com i per què ha actuat en afers parroquials, diocesans i socials, amb música popular i polifònica, dedicació a l’escoltisme i l’espectacle, treballs en premsa durant dècades amb continus articles i gloses, a més de la desena de publicacions de poemes, música, i encara d’assaig religiososocial de la història de Mallorca.
Julià, sense amagar ni ocultar res del que ha fet, patit i recordat, ha exposat la seva llarga trifulga vital i ha teixit una peripècia literària, quasi magistral, sobre un referent ja superat i irrepetible, que l’autor fa bategar com si fos viu en les pàgines i fotografies d’aquestes, les seves Memòries.

Miquel Julià i Prohens viu a Ciutat i col·labora en Última Hora com a articulista i com a glosador d’en Jordi Guaita a Torre d’Aguait. Té publicat Mallorca. Cançons tradicionals (1969), Nacionalisme reivindicatiu a Mallorca (1994) i, a Edicions Documenta Balear, Cançoner tradicional de Mallorca (1998), Clarobscurs. L’Església dels mallorquins (2003), Paraules al vent (2000), El monestir (2005), La vida en vers Gloses d’en Jordi Guaita (2007), Ermàs en flor (2012) i En línea recta. La follia d’una vida (2016).

Tot seguit podeu veure el vídeo d’aquesta presentació i unes imatges.

[peg-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/115735431959791905565/albumid/6251579382814635457?alt=rss&kind=photo” ]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.