Novetats de Card.cat

En la darrera reunió d’editors, a partir de temes pendents que havien quedat del dia de l’assemblea es va acordar el següent:

  1. Enriquir la marca Card.cat i ampliar-la (més enllà d’una simple revista). Ara que ja duim uns anys en marxa i es pot dir que ens hem consolidat ja podem aspirar a més coses. I ens hem proposat dinamitzar d’alguna manera (és a dir aportar el nostre granet d’arena) la vida social, política i cultural del nostre terme, i no només ser una revista més. Per això ens plantejam els següents reptes:

a) Taules rodones sobre temes destacats del poble. Si veim que hi ha algun tema al nostre municipi que mogui l’interès de la gent, Card.cat estarà a punt per organitzar una taula rodona sobre el tema amb els diversos agents polítics i socials  que trobem necessaris (segons cada tema convidarem una gent o l’altra). Seran unes taules rodones obertes a tot el públic que vulgui assistir-hi i amb preguntes sense preparar que farà el mateix públic i el moderador pertinent (diríem que vam aprendre la lliçó el darrer pic). Tot això ho feim perquè creim en la participació activa de la ciutadania i la transparència (sí, aquella que tan van anunciar els partits polítics en època prelectoral) i pretenem que  a partir d’aquests debats sorgeixin  elements de transformació i canvi, i no que les paraules se les endugui el vent. Perquè us faceu una idea del que proposam, aquí teniu algunes taules rodones que podrien ser susceptibles de dur-se a terme: reordenar la circulació i els aparcaments en el nucli urbà de Sant Llorenç ; el trànsit i els aparcaments al carrer principal de Son Carrió; el tros del carrer Baladres que volen fer per a vianants a Sa Coma i que suposaria el desviament  del trànsit per Mareselva; l’ús que es donaria a l’Espai 36; debat prelectoral abans de les eleccions… Segurament no ho podrem abraçar  tot, però la nostra intenció és debatre sobre temes candents del municipi, donar veu a la gent i debatre pel bé comú.

b) Donar de part de Card.cat una distinció honorífica anual (emmarcat dins el Nadal Cultural, si pot ser) a un doctor del nostre municipi. Consideram que Flor de Card ja va gastar bastant la idea de donar una distinció a la gent que feia coses desinteressadament pel poble, i per això hem volgut canviar i premiar la gent que s’esforça intel·lectualment per tenir estudis superiors i fa així la seva aportació al coneixement. A part de la distinció, es farà una conferència adaptada de, precisament,   la tesi amb la qual van aprovar. Intentarem dins el possible que els temes siguin variats (des de llengua fins a ciència passant per història, literatura…) i la conferència adaptada al nivell de la gent del carrer, perquè així sigui més atractiva i intel·ligible.

c) Es mantendrà el concurs de fotografia d’estiu, però canviant algunes bases de l’anterior (per exemple ja no només elegirà el públic sinó que també hi haurà un jurat).

2. Els editors seguirem discutint cada pic que veiem un comentari susceptible de ser interpretat com un insult i prendrem una decisió. Ja sabem que el fet de votar i elegir (mullar-nos en poques paraules) durà a errors, equivocacions o desacords (gent que censuraria més i gent que menys), però no tenim altra fórmula per fer-ho i ja sabem que qui pren decisions es pot equivocar.  Això sí, volem deixar clar que a darrere mai hi haurà intencionalitat, mala fe o interessos obscurs.

Un comentari a “Novetats de Card.cat

  1. Pens que heu tingut una idea molt bona. Així hauria d’ésser la participació de molts per un bé del poble.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada