Quesada sense formatge

 

La quesada és una recepta de la cuina càntabra. Curiosament, encara que el nom fagui referència al formatge, originalment no en porta.

Aquest és un postre dolcet lleuger ja que el seu principal ingredient és el iogut grec.

Ingredients
– 6 ous grans
– 500 gr. de iogurt grec natural
– 240 gr. de farina
– 160 gr. de mantega
– 240 gr. de sucre
– 10 gr. de llevat en pols (pols d’enfornar)
– Ratlladura d’1 llimona

Preparació:
1. Per fer la quesada sense formatge, utilitzarem un motlle desmuntable, enganxarem entre l’anella i el fons una peça de paper d’alumini o de paper de forn, de manera que tanquin millor la vora del cèrcol i així evitarem en gran mesura que se’ns surti la massa del motlle. Només queda untar el lateral interior amb mantega o un esprai d’oli per desemmotllar i així evitem que s’enganxi la quesada.

  1. Mentre s’escalfa el forn a 180 º centígrads, anirem batent la massa. En primer lloc posem els ous i comencem a batre, a continuació el sucre i després la mantega prèviament fosa al microones i reposada perquè perdi temperatura. Seguidament el iogurt i finalment la farina amb el llevat i la ratlladura de llimona. Un cop ben batut tot el posarem al motlle i ho posem al forn, estarà fet en aproximadament uns 45 minuts, dependrà dels forns.

quesada1

Quan es refredi la quesada sense formatge, podeu decorar-la al vostre gust o prendre-tal qual, el meu consell és que li poseu alguna cosa dolça, el millor seria una confitura una mica àcida com la de maduixa o gerd (frambuesa).

 

quesada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada