Esquerra Republicana de Sant Llorenç des Cardassar en contra de la peatonalització del carrer Balandres

El grup municipal d’Esquerra Republicana es posiciona obertament en contra de la intervenció a realitzar al carrer Balandres que uneix Sa Coma i Cala Millor.

Alguns dels motius d’aquesta oposició són els següents:

  • La peatonalització i tancament al trànstit rodat d’aquest vial farà desviar el trànsit del nucli costaner a la zona d’edificacions familiars situades al costat del carrer Mare Selva, creant d’aquesta forma un greuge als seus habitants i sotmetent-los a un soroll excessiu i a un trànsit rodat per al qual aquesta via no hi està preparada ja que els carrils són estrets i la mida de les seves voravies és insuficient.
  • Aquesta intervenció és totalment innecessària ja que l’avinguda Balandres gaudeix d’unes voravies excepcionalment amples (ben al contrari que les del carrer Mare Selva) i sense cap classe de saturació de vianants.
  • Segons s’esmenta al text un dels motius d’aquesta intervenció és “Millorar l’entorn de les zones hoteleres de Sa Coma eliminant sorolls, vibracions, contaminació i molèsties causades pel trànsit rodat. Tot això fa preveure que el trànsit rodat per aquesta via serà residual, tot i que el batlle de Sant Llorenç havia repetit en diverses ocasions que no seria així després de les queixes de veïnats del carrer Mare Selva
  • Indirectament aquest desviament de trànsit també podria afectar al trànsit de la zona residencial situada al carrer Romaní i els seus carrers adjacents.

Es pot consultar el projecte a aquest enllaç

 

10 pensaments a “Esquerra Republicana de Sant Llorenç des Cardassar en contra de la peatonalització del carrer Balandres

  1. Tendríamos que mirar de que todo fuera para mejorar y que nadie salga perjudicado por un bien común, llegar a un consenso y no cerrar la calle, quizás dejando un carril de una sola dirección fuera mejor sobre todo para la parte de las viviendas de la zona MARE SELVA Y ALREDEDORES

  2. El preocupant des del meu punt de vista és la càrrega de trànsit que haurà de patir sí o sí el carrer Mare Selva.
    Unes voravies massa estretes que pareixen ser marca de la casa de l’urbanisme a tot el municipi de Sant Llorenç i la proximitat amb amb els habitatges familiars i el mobiliari urbà com per exemple els parcs infantils no fan apte aquest carrer per tal càrrega de trànsit. També sobta que s’aprovi un projecte que perjudica a tanta gent i en beneficia a tan poca.

  3. A mi no em sembla pas malament la proposta de peatonalització d’aquest carrer i sempre es pot asfaltar algun camí o variar el sentit circulatori del trànsit per evitar excés de trànsit.

    Aprofito per comentar una altre cosa. Per què no aprofitar la peatonalització d’aquest carrer i, amb uns simples panells informatius, fer un record al desembarcament republicà que es produí en aquest indret durant la guerra civil?

    Almenys alguna placa o escultura en memòria del desembarc del capità Bayo i a les víctimes d’aquella fallida operació. No crec que ho trobin malament els de Esquerra Republicana una cosa així. Oi?

    • És evident que sempre seran benvinguts els reconeixements als defensors de la democràcia per part nostra, però en aquest cas no es troba en les nostres mans.

      Pel que fa a les teves propostes de trànsit diria que no t’ubiques correctament (perdona si m’equivoc). Si es talla el trànsit al carrer Balandres , l’única alternativa per travessar des de Sa Coma a Cala Millor és el carrer Mare Selva, un carrer que no té no té ni l’ubicació ni l’estructura apropiada per a tal quantitat de trànsit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.