La primera fase de l’EDAR de sa Coma entrarà en funcionament abans de l’estiu

La primera fase de l’estació depuradora (EDAR) de sa Coma entrarà en funcionament a principis del mes de juliol, així ho ha comunicat el coordinador de la direcció de l’obra durant la visita realitzada per part de l’equip de govern.

EDAR sa Coma.

 

 

 

 

 

 

Aquesta fase, que es va iniciar just a finals del 2015, inclou la construcció d’un nou edifici de pretractament d’aigües residuals, la instal·lació d’un nou reactor biològic i la millora de les instal·lacions elèctriques i d’altres maquinàries.

Dos nous reactors

Durant la segona fase, que s’iniciarà després de l’estiu, es demoliran els reactors actuals perquè ja han quedat obsolets i se’n construiran dos de nous. Aquests obres finalitzaran abans de l’estiu del 2017.

Visita EDAR sa Coma.

 

 

 

 

 

 

La millora de la gestió que va presentar la UTE formada per Facsa i Coemsa, que és qui executa l’obra, preveu el reciclatge d’escombraries per transformar-los en grava.

Una vegada finalitzades aquestes fases en quedarà una tercera que a hores d’ara està en fase d’estudi. Aquesta darrera fase inclou la millora del tractament terciari.

En acabar les obres es podrà tractar correctament un cabal amb puntes màximes per dia d’11.500 metres cúbics. “L’EDAR podrà tractar l’equivalent a una població de 80.000 habitants, que es correspon amb la població que a l’estiu suporta el terme municipal de Sant Llorenç, incloent la zona costanera, Sant Llorenç poble i a Son Carrió”, comenta el regidor de Medi Ambient, Mateu Frau.

Les obres de reforma l’EDAR de sa Coma s’han licitat per un import de 4.540.187 euros. Aquest pressupost també inclou el servei de manteniment, conservació i explotació de l’EDAR i de la xarxa de clavegueram del terme municipal. Encara que aquesta obra la financia el Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament ha d’avalar els pagaments que seran retornats en un termini de 10 anys.

“Amb aquesta reforma es millorarà la qualitat de l’aigua depurada i minvaran els olors”, apunta el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada