Visita a l’Espai 36

Ahir, amb la visita de les associacions culturals i esportives del municipi, va obrir les portes al públic la nova Casa de Cultura del nucli urbà de Sant Llorenç, batiada amb el nom d’Espai 36.

L’edifici, construït segons el projecte de l’arquitecte municipal Agustí Buades, s’ha basat en part en els suggeriments i propostes que temps enrere aportaren diversos col·lectius locals, posats al dia segons les necessitats i recursos actuals. Consta de quatre plantes utilitzables: a la de baix de tot, en el soterrani, hi ha els camerins, els vestuaris, els banys, una sala amb capacitat per una quarantena de persones i diverses taquilles, que es posaran a disposició de les entitats que ho sol·licitin per tal de guardar-hi la documentació. A la planta baixa, un gran quadre en forma de díptic, original de Guillem Nadal, dóna la benvinguda als visitants; a continuació hi ha la sala principal, amb capacitat per 336 persones, amb cadires no fixes, de colorins, per a què puguin esser retirades si és necessari. Les parets estan mig cobertes de fusta i, al fons, compta amb un escenari amb prou capacitat com per poder-s’hi programar concerts, obres de teatre o qualsevol altra activitat lúdica.

A la primera planta hi ha dues sales més, amb taules, i de mides semblants a la del soterrani i una altra un poc més petita, a més d’un despatx i la sala de control de l’escenari, des de la qual es gestionaran els llums, el so i les projeccions de la sala principal. A la segona hi ha una altra sala de mides semblants a l’anterior, una cuina que també es pot convertir en sala i una gran terrassa que permetrà esser utilitzada en els mesos d’estiu.

L’edifici té unes línies modernes i funcionals i està dotat amb tecnologia wifi a totes les sales, que disposen de projectors fixes en el cel-ras i connexions a internet. En conjunt, sembla molt adequat a les necessitats del nucli de Sant Llorenç, que fins ara havia hagut de recórrer a les instal·lacions de l’Església a l’hora de celebrar actes. Crec que és just donar l’enhorabona a l’Ajuntament per, a la fi, haver pogut dur a terme una iniciativa tan necessària per a les entitats i els públic llorencins.

Ara, però, ve la tasca més difícil: aconseguir que l’edifici tengui “vida”, que les associacions se’l sentin seu i això només s’aconseguirà si tothom hi posa un poc de la seva part. L’Ajuntament n’ha de dur el control, evidentment, però no ha de voler esser-ne l’únic protagonista i ha de permetre que les associacions desenvolupin les seves activitats amb llibertat, sense tuteles que la limitin o restrenyin. Aquestes, per la seva banda, s’hi han d’abocar en cos i ànima i l’han de cuidar i respectar com si fossin a ca seva, sabent que no en seran els únic usuaris, sinó que l’hauran de compartir amb altra gent i altres institucions.  Per això seria bo que abans de començar una caminada que hauria d’esser llarga i fructífera, l’Ajuntament i les entitats establissin, entre tots, les bases de funcionament de cara al futur. Només així es podrà garantir una continuïtat que tots desitjam i que tanta falta feia a Sant Llorenç.

(Fotografies de Tomàs Martínez)

PLANTA SOTERRANI

20160315_204333 20160315_204354 20160315_204506 20160315_204519 20160315_204533 20160315_204549 20160315_204559PLANTA BAIXA

20160315_20381520160315_20073720160315_20120920160315_20294820160315_20395520160315_203906
20160315_201227PRIMERA PLANTA

20160315_20331120160315_20303020160315_20302120160315_20305320160315_20261320160315_202700

 

SEGONA PLANTA

20160315_20343120160315_20350320160315_20355320160315_20351520160315_20353520160315_203406

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada