Inauguració de l’Espai 36

L’Espai 36, el nou centre cultural de Sant Llorenç, obre les seves portes.

Dimecres 16 de març, va tenir lloc l’esperada inauguració de l’Espai 36, que va comptar amb la presència del Conseller de Cultura, Patrimoni i Esports i Vicepresident del Consell de Mallorca, el Sr. Francesc Miralles, qui va estar present, entre els membres del consistori local, presidit pel batle, Mateu Puigròs, en el primer dia de l’obertura del centre i en l’acte de presentació de la majestuosa obra d’art que presideix el hall del centre cultural del pintor llorencí Guillem Nadal, el qual també hi fou present.

L’artista fou presentat pel crític d’art i  Antoni Sansó, qui va explicar la seva obra i la seva trajectòria artistica, que ha rebut les crítiques d’art arreu del món, davant centenars de persones que vengueren a visitar la nova instal·lació.

Es va continuar amb un concert de piano i violí, a càrrec de Jaume Elias i Antònia Llull.

L’Espai 36 s’ha iniciat aquests dies amb unes jornades de portes obertes que desde dimecres i fins el diumenge permetran als visitants veure i visitar totes les instal·lacions de l’edifici, que estan amenitzades amb diferents actuacions i activitats.

Aquest edifici diàfan, proper, obert i funcional pensat per cobrir les necessitats i demandes del nucli,  d’ús ciutadà i associatiu, per ésser el model i motor de la cultural local, i en el qual totes les generacions i expresions culturals hi tenen cabuda, intentant complir així els somnis i desitjos dels ciutadans per convertir l’antiga Sala Rigal, ara Espai 36, en un lloc per a tots.

El resultat final arquitectònicament, l’Espai 36 és un edifici de 2 plantes i soterrani que compta amb les seguents característiques:

En el soterrani hi ha les dependències dels banys, camerinos, arxiu, instal·lacions antincendis, aljub i comunicacions i una aula de 51 m2.

La planta baixa, que té una superfície de 560 m2 distribuïts en porxo, taquilla, hall, la sala polivalent de 336 m2 sortida d’emergències i magatzem.

Planta Primera, dues sales de 64 i 30 m2 respectivament, un despatx i la sala de control.

Planta segona à disposa de dues sales de 56, 61 m2 respectivament, un despatx, un bany i una terrassa.

La sala principal és la raó d’ésser d’aquest equipament. És la sala que permet més flexibilitat a l’hora de programar i la que acollirà les activitats de més aforament del centre, és una sala plana, l’escenari és desmuntable, les cadires no són fixes, de diversos colors que li donen un aire modern i a la vegada divertit i compte amb acondicionament acústic. Aquesta sala té aforament de 286 persones.

L’obra ha costat un total de 2.350.000 €, encara que s’ha de tenir en compte l’empresa adjudicatària va ofertar com a millores tot el projecte d’equipament escènic que ascendeix a 295.000 € i unes altres millores per l’ús i la funcionalitat del centre, entre les quals hi ha el quadre de l’artista Guillem Nadal, que realça el valor cultural i social de l’edifici; també el mobiliari, la restauració de les màquines de cinema antigues i  la creació de la pàgina web, entre d’altres.

Un comentari a “Inauguració de l’Espai 36

  1. En el text en blanc de la primera imatge crec que hi ha una falta d’ortografia: “cetre”. Si pretenien posar “centre” hi haurien d’haver inclòs la “n”, tal com està en el rètol de l’entrada; si, en canvi, es referien a “ceptre” (en castellà “cetro”)– una figura que sol fer referència al rei (o a la reina!)–, convendria que especificassin un poc més a qui correspon el substantiu.
    En tot cas, ara més seriosament, no seria millor que abans d’enviar un text a la premsa o de penjar-lo a la pàgina web el revisassin i, si és el cas, corregissin les faltes?

    VN:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +3 (de 7 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada