Llum verda al Consell Municipal d’Esports

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha activat la participació ciutadana en matèria esportiva aprovant, en la sessió plenària de març i per unanimitat de tots els grups municipals, el Consell Municipal d’Esports.

IMG-20160321-WA0003

 

 

 

 

 

 

 

 

“Des de l’Ajuntament hem posat en marxa el Consell Municipal d’Esports perquè volem que la població del municipi participi activament en la configuració i el desenvolupament de la política esportiva de Sant Llorenç i ens assessori en aquesta matèria i ens ajudi a prendre les decisions més encertades possibles”, apunta la primera tinent de batle i regidora d’Esports i Noves Tecnologies, Antònia Bauzá. La regidora recorda que aquesta és una passa més en la política de transparència i participació ciutadana que està desenvolupant l’Ajuntament de Sant Llorenç.

El Consell Municipal d’Esports de San Llorenç des Cardassar comptarà amb una assemblea plenària on hi podran estar representants totes les associacions esportives del municipi. D’entrada, el reglament recull la possibilitat que pugui integrar aquesta assemblea “un representant de cada una de les entitats esportives o persones individuals que manifestin la seva intenció de participar-hi”. L’assemblea plenària es reunirà com a mínim una vegada cada trimestre. Per ser vàlida la seva constitució haurà de comptar amb la meitat més un dels seus membres en primera convocatòria, i amb qualsevol nombre de membres en segona convocatòria.

Elaboració dels pressuposts

El Consell Municipal d’Esport, a més d’assessorar i debatre sobre l’esport i elaborar informes o estudis sobre qüestions esportives a sol·licitud de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar o a iniciativa pròpia, també podrà informar sobre les disposicions normatives que regulin matèries relatives a l’esport o formular propostes i plans d’actuació municipals adreçats a la promoció de l’esport per a tots els sectors de la població, així com participar en l’elaboració dels pressuposts en matèria esportiva.

També podrà participar en l’avaluació d’aquells programes i plans d’actuació que hi hagi pres part i fomentar l’enfortiment de la vida associativa en l’àmbit esportiu en totes les seves manifestacions. “Pretenem consolidant la relació entre l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i les associacions i els clubs esportius i creiem que a través de la creació d’aquest Consell Municipal de l’Esport ho aconseguirem”, apunta la primera tinent de batle, Antònia Bauzá.

La regidora explica que implicaran a les associacions i als particulars que formin part del Consell a l’hora d’impulsar plans de millora, de construcció i reparació de les instal·lacions esportives de propietat municipal. “També els demanarem que ens ajudin a potenciar els esportistes del nostre municipi”, assenyala.

El reglament preveu la creació de comissions de treball per poder tractar temes específics o sectors d’actuació determinats. Aquestes comissions estaran formades per membres del Consell o persones proposades i que siguin especialistes en els diferents temes objecte d’estudi.

Altres mecanismes de participació

La primera tinent de batle recorda que en aquest moments des de l’Ajuntament ja s’han activat altres mecanismes de participació ciutadana, com ara l’avaluació ciutadana de les escoletes, el centre de cia i la Policia Local. “Primer hem optat per fer un anàlisi dels serveis que ofereix l’Ajuntament i que siguin els propis usuaris els que facin la valoració. Així podrem millorar els serveis que oferim i després ja iniciarem processos nous en base a aquests i que ens permetin avançar en la participació ciutadana”, assenyala Bauzá.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada