La cançó de la setmana

Ara que ja tenim l’Espai 36 obert molta gent recorda amb nostàlgia el Cine Rigal. Jo, en canvi (supòs que era massa petit), el que enyor és el bar es Glopet: les marxes de joventut, les xerrades amistoses plenes de filosofia de carrer, la mascota Johny, aquell trast obscur ple de secrets i romanços fugaços… Per això què millor que recordar-ho amb una de les cançons que sonaven amb força en aquell peculiar bar: Al calor del amor en un bar, de Gabinete Caligari, tot un himne, a més, a aquests miniecosistemes amb barra tan peculiars.

Gabinete pertany a la fornada de grups provinents de la Movida Madrileña i succedanis (Radio Futura, Alaska, Loquillo…) i el seu era un rock clàssic, proper al rockabilly, però amb espai per a pasodobles i altres tipus de música popular. El seu líder era Jaume de Urrutia, de veu profunda i aparença de perdonavides (com tot bon rocker que s’aprecia), i el nom oficial de Gabinete Caligari ve precisament de la famosa pel·lícula expressionista del mateix nom, dirigida per Robert Wiene.

Aquí us deix, en una actuació en directe, el seu himne a aquests llocs tan entranyables que són els bars:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada