Comerç Just

Els alumnes de l’IES Artà de 1r d’eso ens han enviat aquest article que han elaborat sobre el comerç just:

Nosaltres som uns alumnes de 1er ESO de l’ IES Llorenç Garcias i Font (Artà) i aquest any tenim unes hores de projectes i en el darrer projecte, hem estudiat la xocolata. Hem vist que darrera una senzilla barreta de xocolata hi ha una història molt fosca. Darrera aquesta barreta de xocolata hi ha nins i nines de la nostra edat i més joves fent feina i n’hi ha molts d’ells en condicions d’esclavitud. A més a més, les famílies que fan feina en el cacau no poden decidir el preu.

Hem volgut conèixer les ONGs del nostre poble, què fan, com s’organitzen. Mussol i Artà Solidari varen venir a explicar­-nos com funcionen i explicar els seus projectes. I Dignitat i Feina ens va convidar a anar a les seves instal∙lacions, a conèixer com treballen i hem conegut a persones que reben la seva ajuda. Vérem com obtenen les ametlles, les trenquen, en fan el torró.

Hem organitzat vàries coses per donar a conèixer el comerç just, hi ha un grup que fa un teatre, un altre fa un vídeo, d’altres van a l’escola de primària a fer xerrades. Un grup ha preparat una diada esportiva, també hi ha un grup encarregat de publicitat.

Dignitat i Feina ens ha demanat col·laboració en la venda de productes i ens volen comprar cacau de comerç just per fer els seus bombons.

Ens agradaria que haguésseu entès el nostre missatge i abans de comprar un producte penseu qui hi ha fet feina darrera. Us animam a conèixer i comprar més productes de comerç just i animau-vos a visitar les tendes de comerç just, a veure què hi ha.

POSAU-VOS AL LLOC DEL NINS ESCLAUS I COMPRAU PRODUCTES DE COMERÇ JUST!!

arta

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada