Homenatge a Guillem Riera a la Torre dels Falcons

Comunicat de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca

Aquest diumenge dia 3 d’abril hem retut homenatge a Guillem Riera, primer mallorquí que donà la seva vida en defensa de les nostres llibertats com a poble el dia 4 d’abril de 1715, enfront el primer intent de desembarcament a Mallorca de les tropes borbòniques. Abans d’ell molts mallorquins i eivissencs havien donat la seva vida com artillers al setge de Barcelona.

Ha estat un acte molt emotiu i seriós, a la Torre del Serral dels Falcons. Hem recordat la nostra història, hem fet referència al nostre futur que volem lliure. Les entitats sobiranistes i els partits del país han fet, al nostre costat, l’ofrena a l’heroi caigut. El Pi havia excusat la seva absència.

Els sobiranistes han triat aquest lloc tan emblemàtic per a poder juntar l’acte de constitució de la secció local de l’ASM a l’homenatge organitzat per l’OCB de Manacor i per l’ASM, que seguidament s’ha retut a Guillem Riera, el talaier que morí l’any 1715 repel·lint el primer intent de desembarcament borbònic. Cristòfol Soler, president de l’ASM en el seu parlament adreçat al centenar de persones presents ha ressaltat la situació d’espoliació cultural i econòmica que patim des de fa 301 anys i ha titllat d’il·lusos aquells que pensen que dins l’Espanya de matriu castellana hi recuperarem algun dia la sobirania que perdérem i que necessitam més que mai. Serafí Lliteres i Maçanet (amb el micròfon a la foto adjunta) ha estat elegit president de la secció local de l’ASM de Manacor* i l’acompanyaran en el nou secretariat local, Guillem Genovart i Bonnín (tresorer), Jordi Caldentey i Mas (secretari) i com a vocals Margalida Fuster i Homar i Pep Barrull i Badia.

Anam fent camí, cal alliberar el nostre poble, estam farts de l’espoliació cultural, econòmica i de la nostra dignitat com a poble a la qual ens sotmet això que es diu Espanya.
Cada vegada, passa a passa i amb contundència anam fent camí. Cal ressenyar també que MÉS per Mallorca, ERC-Illes i AIPC ens han fet costat fent sengles ofrenes a Guillem Riera, ara cal que es canviï el nom de Plaça de la Torre pel seu nom merescut, Plaça de Guillem Riera!
Hem acabat l’acte cantant La Balanguera.
Visca Mallorca Lliure!


*Tot i el nom, la secció local de la ASM de Manacor roman oberta a tots els municipis dels voltants, com així deixa palesa la seva composició a on hi ha gent de Sant Llorenç, de Petra i de Manacor.

Tot seguit podeu veure el vídeo dels parlaments i unes imatges de l’homenatge.

 

IMG-20160403-WA0023 IMG-20160403-WA0017 Screenshot_2016-04-03-16-39-05-01 8cb0aed7-ae88-46e5-9915-1f0d5d6454bc

Un comentari a “Homenatge a Guillem Riera a la Torre dels Falcons

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada