Conferència de Josep Melià “El dèficit econòmic a les Illes Balears” a l’OCB de Manacor

Josep Melià Ques, polític, advocat i escriptor  oferí el passat dilluns la conferència“El dèficit econòmic a les Illes Balears”.

Josep Melià Ques, va néixer a Madrid, un 27 de març de 1972. A més de polític i advocat, és professor de dret i articulista mallorquí, ferm defensor de la llengua i la cultura catalanes a Mallorca. És fill del conegut polític i periodsta natural d’Artà, Josep Melià Pericàs i d’Antònia Ques Bernat, natural d’Alcúdia.

Després d’obtenir postgrau en Dret Urbanístic va ser professor associat de Dret Constitucional i de Dret Administratiu a la Universitat de les Illes Balears.

Fou membre d’Unió Mallorquina i en fou president de les seves joventuts. Entre el 2001 i el 2003 va ser Conseller Executiu d’Ordenació del Territori del Consell de Mallorca; del 2003 al juny del 2007 va ser regidor de Planificació de l’Ajuntament d’Alcúdia. A la legislatura de 2007-2011 fou diputat de la setena legislatura del Parlament de les Illes Balears pel grup parlamentari del partit polític, Unió Mallorquina, en el que va ser portaveu suplent.

Ostentà altres càrrecs d’importància en diferents comissions al parlament: Secretari de la Comissió d’Assumptes Institucionals i Generals i membre de les comissions d’Economia; d’Hisenda i Pressupostos; d’Assumptes socials; de control sobre la Radiotelevisió de les Illes Balears i de la Comissió no permanent de Salut.

Des del 25 de gener de 2010 fins al 28 de febrer de 2011 va esser President d’Unió Mallorquina, i se’l considerà representant de l’antic sector crític del partit, proper a les tesis del pacte amb el centreesquerra. Després de la seva dissolució és President de Convergència per les Illes. L’any 2012 fou membre fundador del nou partit Proposta per les Illes, juntament amb Jaume Font i ostentà el càrrec de vicepresident. A les eleccions al Parlament de les Illes Balears de 2015 fou escollit novament diputat dins aquest partit.

Escriu amb regularitat a publicacions en llengua catalana com el Diari de Balears o el diari Avui. L’editorial Moll, l’any 2000, va publicar el seu treball: Nacionalisme i Constitució. El mateix any va ser guanyador conjuntament amb Biel Majoral dels XIV Premis 31 de Desembre, guardó que atorga l’Obra Cultural Balear.

Imatge

P4114455.JPGP4114461.JPGP4114458.JPGP4114463.JPGP4114462.JPG

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada