L’Ajuntament de Sant Llorenç i l’Ajuntament de Son Servera signaran un conveni amb Abaqua per poder abocar les aigües residuals a l’EDAR de l’altre municipi en cas excepcional

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i l’Ajuntament de Son Servera signaran un conveni amb l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental (Abaqua) per poder abocar, en casos puntuals, quan hi pugui haver qualque tipus de pana, les aigües residuals urbanes procedents d’un terme dins l’EDAR de l’altre.

L’autorització per part de l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental es farà en funció de la capacitat de l’EDAR de Son Servera.

El Ple de l’Ajuntament de Sant Llorenç ha aprovat avui dematí la signatura d’aquest conveni amb els vots favorables de l’equip de govern i PI i l’abstenció del PP.

Aquest conveni substitueix el que es va signar el 30 de desembre de 1993 per a la conservació, funcionament i finançament de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR), de Son Servera.

A través d’aquest document l’Ajuntament de Son Servera i el de Sant Llorenç des Cardassar es comprometien a cedir a l’IBASAN els terrenys on estava ubicada l’estació depuradora de Son Servera i aquest Institut assumia el compromís de fer-se càrrec del seu manteniment i conservació.

Aquesta instal·lació havia de donar servei al municipi de Son Servera, i a l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar únicament en circumstàncies excepcionals  i d’urgència previ acord entre les parts.

Actualment l’EDAR de Son Servera, dóna servei al nucli de Son Servera i a la zona costanera compresa entre la Costa dels Pins i Cala Bona dins el terme municipal. de Son Servera. No obstant això, l’antiguitat de les instal·lacions, l’escàs pendent de la xarxa de clavegueram i el creixement turístic de la zona fa necessària una millora integral del sistema de sanejament gestionat per l’Agència.

Davant aquesta situació, per una banda, l’Ajuntament de Son Servera i  l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental estan interessats en dur a terme totes aquelles actuacions que siguin necessàries per millorar el sistema de sanejament i depuració de Son Servera.

Per altra banda, l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar també té interès en que s’executin aquestes actuacions ja que, malgrat la depuradora està dissenyada per tractar el cabdal d’aigua residual del terme municipal de Son Servera,  aquesta instal·lació ha de poder tractar de forma puntual i excepcional les aigües residuals del terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar, la qual cosa fa recomanable una regulació més concreta que delimiti la forma i el temps durant el qual es poden derivar les aigües del terme de Sant Llorenç des Cardassar cap a l’EDAR de Son Servera, a fi i efecte de no perjudicar el procés del tractament que realitza a la planta.

DSC_0395

Foto del ple d’avui i foto de les obres de l’EDAR de sa Coma, a Sant Llorenç

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada