Conferència a l’OCB de Manacor: Joan Lladó-Per al canvi social, sobirania fiscal

Joan Lladó i Binimelis va néixer a Manacor el 21 de març de 1978. Ha exercit de polític durant molts d’anys. Ha estat president de la Federació Regional d’Esquerra a les illes Balears i Pitiüses, des de 2002 fins a 2011, moment a partir del qual presideix la Federació Regional de Mallorca. Alhora, també va ser membre de l’executiva nacional d’Esquerra com a Secretari de Vertebració dels Països Catalans.

Militant d’Esquerra des del 1996, ha estat el portaveu del partit a Manacor des del 1999, i candidat a la batllia a les eleccions municipals del 2003. A les eleccions espanyoles del març de 2004 tancà la llista al Congrés dels Diputats per la coalició Progressistes per les Illes Balears. El 2004 fou reelegit president de la Federació. Al desembre de 2006 l’Assemblea de Mallorca d’Esquerra l’escollí com a candidat al Consell de Mallorca.

Arran dels bons resultats de l’esquerra i del nacionalisme en les eleccions autonòmiques del 2007, Lladó, integrant de la coalició Bloc per Mallorca, entra com a diputat-conseller en el Consell de Mallorca. Les negociacions després de les eleccions, entre PSIB-PSOE, Unió Mallorquina, i el Bloc per Mallorca, finalment conclouen en un pacte de govern, que lleva del poder el PP. Lladó és nomenat aleshores Conseller d’Interior. Aquest càrrec l’ocupa fins al 18 de desembre de 2009; moment en què Lladó i tots els càrrecs d’Esquerra dimiteixen fruit de l’incompliment del Codi Ètic per part dels seus socis de govern en veure’s involucrats en casos de corrupció.

Ara mateix és militant de base i empresari des de fa un any. Gestiona el grup Estel que començà amb 16 apartaments fa 9 mesos, i ara ja són 54, un rent a car, un petit supermercat i el restaurant el Pintxo de Manacor.

És diplomat en realització audiovisual i ha cursat estudis d’Història de l’art a la UIB. A més, també ha realitzat Administració i direcció d’empreses a la UOC.

Del que està més content del que ha fet va ser dimitir del càrrec el 2009 per no ser còmplice de la corrupció econòmica i ideològica dels seus socis.

                                          Text de Margalida Fuster, Secretària de la OCB de Manacor

P4254536.JPGP4254544.JPGP4254543.JPGP4254538.JPGP4254529.JPG

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada