El tren s’electrificarà

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons i el vicepresident del Govern de les Illes Balears i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme,  Biel Barceló, han anunciat que s’iniciaran els tràmits per a l’electrificació del tren Inca-Sa Pobla i Inca-Manacor.

Es preveu que les obres estiguin finalitzades l’any 2018. El cost de les obres, 48 milions d’euros,  anirà la meitat a compte del Govern i l’altra meitat a càrrec de fons europeus (Feder). Sembla que s’han pogut avançar les obres pel fet d’haver trobat a Serveis Ferroviaris de Mallorca un romanent de 12,8 milions d’euros corresponents a la passada legislatura.

Amb l’electrificació desapareixerà l’estació de l’Enllaç, el trajecte s’escurçarà en cinc minuts, no hi haurà d’haver transbordaments, s’eliminaran els renous i les vibracions dels combois i el cost anual de despesa de combustible passarà de 600.000 euros a 30.000.

Aquesta és una bona notícia per a totes les persones que són usuaris habituals del tren.

ELECTRIFICACIÓ

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada