Cala Millor, Sa Coma i Sa Marjal-Es Ribell conserven les banderes blaves

Un any més, les platges dels municipis de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar han obtingut la distinció de la Bandera Blava, que atorga la Fundació per a l’ Educació Ambiental (FEE) i que reconeix el compliment dels criteris de legalitat, sanitat, neteja, seguretat i informació medi ambiental.

Enguany les platges que han obtingut la distinció són Es Ribell-Sa Marjal, Cala Millor (Son Servera i Sant Llorenç) i Sa Coma. El regidors de Turisme d’ambdós municipis, Margalida Vives, de Son Server, i Nicolau Bordal, de Sant Llorenç, constaten els importants esforços realitzants a les platges i que han permès conversar les distincions, quan a la resta de les Illes Balears s’han perdut un total de onze banderes. El regidor de Medi Ambient de Sant Llorenç, Mateu Frau, també assenyala la important tasca realitzada des de la seva àrea i que ha permès aconseguir la certificació mediambiental.

isada bandera blavaAlgunes de les millores més rellevants que es duran a terme és l’increment d’horaris de presència de socorristes a la platja de Cala Millor durant els mesos de juliol i agost, coincidint amb la major afluència de banyistes. “Això, sumat al fet que es distribuiran polseres identificatives per a grups organitzats, nens o persones amb algun tipus de discapacitat, no només a Cala Millor sinó també a Cala Bona, farà que les nostres platges siguin més segures”, ha subratllat la regidora de Turisme de Son Servera, Margalida Vives.

També s’ha instal·lat un nou parc infantil, taules de tennis taula, dues dutxes i uns serveis sanitaris, a més de caixes de seguretat al passeig Marítim.

“Per primera vegada, aquest estiu es posarà en marxa un servei diari d’entreteniment i dinamització a la platja de Cala Millor”, afegeix el regidor de Turisme de Sant Llorenç, Nicolau Bordal.

Bandera Blava és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental desenvolupat per la FEE des de 1987. Promou i premia la participació en iniciatives ambientals voluntàries de les autoritats municipals, la població local i visitant i els agents del sector del turisme. Els criteris per obtenir la Bandera Blava s’agrupen en quatre àrees: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, serveis e instal·lacions.

La Bandera Blava és concedida per un jurat internacional que presideix la FEE. En el jurat per a Espanya, presidit per ADEAC, hi participen les CCAA litorals, la FEMP i els ministeris, fundacions i les universitats implicades.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada