La gran estafa de la TDT

Sintonitza, gira l’antena, torna a ressintonitzar, ara aquest ja no funciona, ara no es veu res… La TDT és possiblement un dels majors enganys massius que s’han produït durant aquesta darrera dècada, i això que no n’hi ha hagut pocs.

Es va començar a implantar allà pel 2004 prometent una qualitat visual molt superior a la vista fins aleshores. Si bé és cert que la qualitat visual era millor, al principi aquesta millora no era prou substancial ja que la resolució no millorava en excés i les limitacions tècniques dels llavors predominants televisors de tubs catòdics no permetia aprofitar del tot aquesta nova tecnologia. Després començaren a arribar els televisors de pantalla plana que sí significaren un canvi important en el gaudi diari de la visualització de continguts: Millor reproducció dels colors, connexions digitals, menys consum… però moltes de les “capsetes” de TDT existents no tenien connexions digitals  per aprofitar del tot la tecnologia d’aquelles pantalles. I tornem-hi, torna-hi una altra vegada a escurar-se la butxaca per a poder tenir la cosa en condicions.

Després els usuaris coneixeríem quina era la veritable raó per a la que havia sigut creada aquella tecnologia: posar fronteres al camp audiovisual televisiu. S’havien acabat les emissions de televisions properes, a partir d’aquells moments el govern “gestionaria” les llicències per emetre i lluny de considerar-ne cap d’interès públic, aquestes llicències es vendrien al millor postor, als grans amigots de l’estat.

A les illes això ha suposat l’aniquilació total d’aquelles televisions locals que ja s’encuidaren d’anomenar “pirates”, era impossible per cap d’elles assumir la despesa de pagar la llicència. Aquestes emisores locals és cert que potser tenien una qualitat no comparable amb la resta, però oferien un servei proper a la gent dels seus pobles.

Però el drama dels illencs no s’acaba aquí, el que havia sigut normal fins llavors amb governs de dretes i esquerres, veure pel·lícules, esports, programació infantil… en el nostre idioma va esdevenir una autèntica odissea.

Mai hem tornat a tenir aquella televisió i mentalitzau-vos que mai la tornarem a tenir. D’ençà la TDT es repeteix de forma sistemàtica la mateixa jugada: El PP entra amb la destral i fa destrossa i el PSOE i la resta de partits “d’esquerres” que hi col·laboren es conformen i venen com un èxit recuperar-ne les miques d’aquella destrossa.  L’estat té un pla i el portarà a terme fins a les darreres conseqüències tant si governen uns com si ho fan els altres, tant si duen la destral i van de cara, com si fan cara d’amic amb una bona rialla i després te la fan per darrera. La televisió, com a servei públic i de país, a l’estat espanyol s’ha acabat.

Actualització: Pels qui creuen que veig bubotes o que exager, un company m’ha fet arribar aquesta informació que és fresca de la setmana passada: El “Ministerio de industria” prohibeix que es pugui veure Euskal Telebista a Navarra.

4 comentaris a “La gran estafa de la TDT

 1. No menciones una altra dada terrorÍfica: la darrera concessió de tdt s,ha atorgat al Tito Floren (que per cert entre futbol, escoletes, obres, Son Espases… el veuré fins i tot a sa sopa) i al seu Reial Madrid. Jo q el Barça i el Madrid o qualsevol altre equip tenguin un canal propi de pago me sembla bé (ja se’l pagaran es 4 fanàtics) però que els donin una llicència en obert a tot l’estat em sembla irrisori, propi d’un país de pandereta. Interès general dius… no saben ni que és si donen tanta importància a un simple club de futbol…
  Pd: haurem de tornar a cantar allò de … Hala Madrid, hala Madrid, el equipo del gobierno…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +4 (de 4 vots)
  • Ni tan sols és un canal de futbol, és un canal que només parla d’un equip de futbol. Com tu dius… pandereta

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +1 (de 1 vot)
 2. Totalment d’acord.. Es tractava d’impedir la democratització de la informació i de la comunicació.
  A més de posar murs de Berlín televisius entre els territoris de llengua catalana, han limitat al màxim ‘por problemas técnicos’ els canals en català i, alhora, han multiplicats els que emeten en foraster.
  De passada, cercaren retardar el moment històric en què la població s’acostumi a la televisió per internet i l’han conservada un parell d’anys més encarxofada en el sofà badant davant els mitjans nacionalistes espanyols d’adoctrinament de masses.
  Com dius molt bé, Seeafí, una gran estafa.
  Sortosament, a poc a poc però sense aturall, avança -i més entre el jovent- el costum d’informar-se per les xarxes socials i de mirar televisió per internet. I això toca els dallons i lleva la son de valent a l’Estado’, que pagaria per poder pegar grapada també a la xarxa, com la Xina, l’Iran i Corea del Nord.
  La batalla està a l’aire.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 3 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada