Punt de vista del PP de la Taula Rodona

En primer lloc i com ja vam fer a la taula rodona, volem agrair tan a Card.cat com als assistents i, sobretot, a les representants dels veïnats del Carrer Major i de l’associació de comerciants la seva participació en aquest acte ja que, tot i que tots ens coneixem, no és mai fàcil donar la cara i exposar un punt de vista que pot ser compartit o no.

La nostra postura en relació al tema de la peatonalització del Carrer Major i a l’estat del mobiliari urbà és ben clara des de fa més de 4 anys. De manera reiterada hem defensat la peatonalització no sols del Carrer Major sinó del centre afectat pel projecte d’embelliment i millora, projecte que sens dubte hauria de venir precedit d’una reorganització gairebé total de la circulació i de no poques taules rodones amb veïns i comerciants. Tot i la dificultat que això implicaria, estam segurs que, a la llarga, seria molt positiu no sols perquè oferiria una imatge molt més agradable del centre el que pensam que incentivaria el turisme de qualitat i, per tant, seria bo per tots els negocis, sinó també perquè plantejaria un model diferent de poble, un poble on el centre d’atenció serien els infants que tornarien a trobar en l’espai públic un lloc segur, un poble on els vianants tinguessin preferència real sobre els cotxes.

Pel que fa a l’estat del mobiliari, jardineres i barreres (que ja s’havien convertit en part del paisatge) des de fa més de 4 anys hem demanat a gairebé cada ple la retirada de barreres i un manteniment digne de les jardineres. Card.cat, amb la seva convocatòria de taula rodona, ha aconseguit més que l’oposició en tots els anys: les jardineres dels carrers Rector Pascual i Santa Maria de Bellver han estat substituïdes per unes de noves, que ja no es podran moure a gust del consumidor, i les barreres, de sobte, han desaparegut. Esperam que es tingui millor cura de les noves tot i que no podem evitar demanar-mos: on han anat a parar les velles? No tendria més sentit tenir cura del mobiliari urbà enlloc de canviar-lo quan ja no s’hi pot fer res?

Quan al projecte aprovat per Junta de Govern sobre la peatonalització els caps de setmana, en principi pensam que és millor això que res tot i que consideram que, fins ara, no s’ha dut a terme de manera responsable ni garantint la seguretat dels ciutadans perquè, en primer lloc, la senyalització posada davant l’estanc està mal situada, no es veu fins que s’hi és ben al damunt i, un cop allà les tres opcions que queden suposen una infracció; en segon lloc, des que s’ha posat en marxa primer amb les barreres i ara amb els senyals verticals, es poden contar més de 10 cotxes per dia que circulen tan pel Carrer Major com per la plaça amb el perill que això suposa. Si no hi ha policies o si els que hi ha no poden vigilar constantment potser caldria replantejar aquest projecte. En tercer lloc, no s’ofereix cap alternativa. Potser els llorencins sabem que si no podem passar per un carrer idò podem passar per un altre, però un que ve de fora es troba ben perdut.

Quant a la circulació en general del poble, aparcaments, etc., després de la taula rodona va quedar ben clar que a Sant Llorenç manca d’un projecte o d’un patró de poble: què volem? Un poble a la carta on cadascú ha de veure solucionades les seves necessitats particulars? Un poble on els cotxes siguin la prioritat? Des del nostre punt de vista fa falta un replantejament integral, no sols del Carrer Major i del centre, sinó de tot el poble.

Finalment i pel que fa a la taula rodona, crec que és bo que la gent pugui donar el seu punt de vista i pugui sentir-se partícep d’allò que passa; ara bé això de substituir els plens per taules rodones…sí, potser sigui cert que hauria de ser més participatiu i àgil, però no em de confondre participació ciutadana i agilitat amb aquesta mena de show amb el que s’ha convertit el Congrés dels Diputats. La democràcia no sols és massa jove sinó massa important per frivolitzar-hi… els plens estan oberts al públic i, tal vegada, si hi hagués més gent els polítics aniríem més alerta amb determinades actituds o respostes.

En tot cas, la meva particular proposta per futures ocasions és que es concreti molt més el tema, en aquest cas el tema del Carrer Major és molt concret, en canvi la circulació del poble és molt general per això en certs moment vaig tenir la sensació que havíem sortit una mica del tema.

3 comentaris a “Punt de vista del PP de la Taula Rodona

 1. Primer de tot gràcies per intervenir i per assitir a la Taula.
  Només volia fer un apunt al darrer paràgraf…
  no crec que tampoc ningú hagi demanat substituir els plens per taules rodones. O jo no me vaig explicar en aquests termes… Sí que demana molta gent (jo inclòs) que els polítics sortigueu de la vostra zona de confort (els plens i la sala) i us atraqueu a la ciutadania i l’escolteu. I això es pot fer de moltes maneres: taules rodones, preguntes públiques, converses i fins i tot referendums (podem aprofitar en aquest sentit que som un poble petit). No crec que es tracti de fer show sinó que d’apropar-vos. Això no vol dir que això hagi de substituir es plens però es poden complementar.
  agradi o no els plens no són el millor sistema per atracar la política a la gent. Jo he vengut a uns quants i són farregosos, no entens la meitat de les coses, no saps mai exactament per què uns alcen la mà i la resta no, i el ciutadà fa d’oinet passiu sense poder particpar ni poc ni gens. La dada és objectiva: a la taula rodona acudiren 40 persones i al ple que es tractà el mateix tema, dues. Alguna cosa falla, no?
  Pd: sobre concretar més el tema a la propera taula rodona, potser tenguis raó. Ho tendren en compte. Gràcies per l’aportació

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 3 vots)
 2. És ben clar que fa estona que la poítica, o els mitjans tradicionals dels quals disposa la política han quedat obsolets ja que els mecanismes de participació ciutadana són gairebé nuls. En aquest tema ens cal fer molta feina. El comentari sobre el show anava en relació directe amb el que em vist aquests darrers mesos en l’àmbit de la política general que he trobat lamentable.
  Els plens, sí, són farragosos a més no poder…però el torn de precs i preguntes resulta molt més interessant i crec, repetesc, que els ciutadans l’hauríem d’aptrofitar més!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
  • Uep pensava te referies a un servidor. Com que vaig amollar al final de la taula rodona aquella filosofada sobre el tema je je.
   No sé que han fet per Madrid la veritat, però un show està clar que no li hem de convertir (ni tampoc en una sala a les altures inabarcable des d’on es mira sa plebe amb corbata i vestit).
   Pd: ja he tornat amollar una filosofada. au me call…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada