L’Ajuntament de Sant Llorenç insta al Govern a convocar cursos de policia local per poder incrementar la plantilla

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar insta al Govern de les Illes Balears a convocar i realitzar de “forma urgent i en la major brevetat possible” cursos de capacitació de policia local a fi i efecte d’augmentar significativament les persones que estiguin en disposició de poder participar i accedir en les convocatòries dels ajuntaments per tal de cobrir places a la seva policia local.

La regidora de Policia, Dolors Sánchez, explica que “l’Ajuntament va convocar un borsí d’interins per cobrir, inicialment, sis places però de les 17 persones que complien els requisits cap d’elles ha volgut ingressar a la Policia Local de Sant Llorenç i pel municipi és prioritari disposar d’un major nombre d’efectius de cara a l’estiu”.

L’equip de govern (GISCA, PSIB-PSOE i Més) va presentar en el ple ordinari de la setmana passada una moció d’urgència, que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups amb representació municipal, per traslladar aquesta petició al Govern de les Illes Balears.

A les Illes Balears existeix una significativa manca de persones que reuneixi els requisits per a l’accés als cossos de policia local i a la policia quan no s’hagin constituït cossos. Aquesta manca de persones en gran mesura és conseqüència de la falta de realització de cursos de capacitació que ha de realitzar el Govern de les Illes Balears. Aquesta escassetat repercuteix negativament als ajuntaments de les Illes Balears, també al de Sant Llorenç des Cardassar, ja que no poden cobrir adequadament les places existents a la seva policia local.

Des del Consistori consideren que aquesta situació a més està posant en perill la seguretat ciutadana i la resta de funcions assignades a la Policia Local, especialment durant els mesos d’estiu ja que el servei públic no té la dotació adequada per atendre l’afluència de tanta gent.

La legislació actual dóna competència exclusiva al Govern en matèria de coordinació i altres facultats en relació amb les policies locals. A més, l’Escola Balear d’Administració Pública qui té les competències en formació. I és un requisit necessari superar els cursos que imparteix l’Escola Balear per accedir a les diferents categories dels cossos de policia local.
Policia Local

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada