Impost turístic: sí o no?

“Los ingresos del Govern han crecido de forma espectacular el primer semestre del año gracias al alza de sus impuestos, pero de poco le va a servir al Ejecutivo porque lo que entra por un lado sale por el otro: el dinero que envía el Ministerio de Hacienda en concepto de IVA ha caído con respecto a los seis primeros meses del año 2015 de forma que todo queda compensado”.

De fet la qüestió que planteja el títol no hauria d’estar només dirigida a l’impost turístic, sinó que hauria de fer referència a la resta d’imposts autonòmics que pagam la gent de les illes.

Es pot dir que qui no vol pagar un euro diari d’impost turístic no cal que vengui a fer turisme, però de que ens serveix que els nostres visitants paguin un impost turístic si tanmateix aquest no revertirà en beneficis a la nostra terra i segurament anirà a fer més quilòmetres inútils d’AVE o a qui sap què? De què serveix que els illencs paguem 5 cèntims més cara la benzina, un impost que posà el PP d’en Bauzá la passada legislatura i fou durament criticat per l’oposició, però que a dia d’avui encara és ben vigent? De que serveix que recaptem un vergonyós impost de successions (herències), qui em pot explicar  el perquè hem de tornar a pagar un impost damunt un bé el qual el nostre familiar ja ha pagat en vida?

Es podria pensar que els doblers que envia el ministeri d’hisenda en concepte d’IVA és un concepte equitatiu per a totes les comunitats autònomes, però res més lluny de la realitat. Com podeu llegir a aquesta explicació es tracta d’una metodologia “compleja”, que és com es solen definir aquestes coses quan no volen que ningú els entengui i quan tampoc els hi interessa que ningú les sàpiga explicar.

Per acabar i deixar palès que aquesta injustícia en forma d’imposts no és cosa de fa dos dies us deix aquest vídeo a on Joan Lladó, qui fora Conseller d’Interior de les Illes Balears, a data de febrer de 2015 explicava el que passa de forma sistemàtica d’ençà que es tenen accés als comptes de l’estat i que és el mateix que diuen avui les paraules de la periodista del diari Ultima Hora que podeu llegir a les primeres línies d’aquest text.

2 comentaris a “Impost turístic: sí o no?

 1. el problema ido no es l,import turistic q trob q es ben necessari sino q la resta q comentes.
  pd: per cert a Roma cobren sis euros per persona i dia. i noltros per posar dos euros quasi hem hagut de implorar a la Verge Maria. sempre serem especials…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 2 vots)
  • Clar, el fet és que per molts d’impostscque paguem, aquests just fan que restar competitivitat a les illes i passen a engreixar les butxaques deks grans constructors de les obres faraòniques que mai es fan aquí

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada