Entrevista a Nicolau Bordal, regidor de Turisme i delegat de la zona costanera

Sr. Bordal, com es presenten les Festes de Sa Coma 2016?
Després de l’experiència de l’any passat com a responsable, enguany, considero que es presenten molt bé. Molt variades i intenses, intentem dur actuacions i activitats per totes ses edats i nacionalitats.
b0f94726b097acecb17895e9817fd18b
Quines novetats teniu enguany?

El programa és en temps i activitats semblant a l’any passat, reforçat amb una nit de cinema a la platja, una excursió al safari amb el trenet i activitats educatives al mateix, dirigits al més petits. Una festa Holy amb DJ i grup de Rap per als joves, i dos grans tributs a Queen i Fito, per a totes les edats, a més de dues berbenes amb grups com: Ácaros del Son, Orquestra Galatzó i Pikos Pardos. També dins la Nit Multicultural actuaran Kinfuma Dimonis acompanyats per la batukada Kimtrofa.

Actualment està en marxa l’ampliació de la biblioteca de Sa Coma. Com van les obres?
Estam molt avançades i esper que es finalitzin aquest mes. Degut a la gran afluència de públic i excel•lent servei que té la biblioteca hem decidit ampliar-la perquè a principi de curs es pugui emprar totalment amb més espai i poder donar més serveis.

On ubicareu les oficines de Serveis Socials i Medi Ambient que estaven ubicades on s’amplia la biblioteca, i que heu traslladat a Sant Llorenç?

Una vegada finalitzades les obres tot romandrà al seu lloc anterior. Només petits canvis d´ubicació, i a més de l’ampliació casi el doble de la biblioteca, es crea una sala per reunions i despatx per atendre a la ciutadania, que serà emprada igualment per la biblioteca.

Una de les majors queixes de la zona costanera , és pel departament de Medi Ambient degut a la mala recollida de residus i la degradació de les zones verdes públiques. Sabem que no es competència seva però com a delegat de la zona costanera pot fer qualque cosa al respecte?

Competència o no, sí que estem damunt ambdós serveis, mirant i intentant fer seguiment dels dos temes. No heu definiria com a mala recollida, ja que les freqüències i horaris estan ben definits i son acceptables, el tema és que s’aboca de tot i a totes hores, i l’ajuntament té un servei que, si crides, ho venen a cercar a ca teva, siguin coses petites o voluminoses, igualment passen els dijous i repleguen lo que hi ha encara que no s’hagi telefonat. Però ens trobem que la gent heu tira de qualsevol manera, per tant creiem que és qüestió de civisme. Jo tenc el cas en dos punts devora ca nostra; hi tiren de tot. Passa el dijous el camió i ho replega i al cap d’una hora torna estar ple.

Molts dels contenidors actuals no tenen tapa i estan en mal estat. Es canviaran?
A partir de dia 1 de juliol, ha entrat un nou concessionari i es canviaran els contenidors, per altres de nous, que tenen càrrega lateral amb més capacitat. A més, entre altres millores hi haurà un parc verd mòbil que serà cada dia a un punt diferent i podrem deixar tot tipus de residus. Igualment seguim pensat amb la creació d´un parc verd a la zona costanera . Posarem en marxa una campanya d’informació i sensibilització. Respecte als jardins, per sort la zona costanera té infinitat de zones verdes, que estan contractades i mantingudes i que en controlem les freqüències de neteja i jardineria. El problema actual es que tenim una xarxa obsoleta de reg d´aigua depurada, que l’any qui ve canviarem al màxim per donar millor servei.

L’ajuntament de Son Servera ha prohibit a les companyies de lloguers de cotxes, tenir vehicles al carrer si no estan llogats. Per què no ha fet res al respecte l’Ajuntament de Sant Llorenç?
Amb aquest cas veig hi ha desinformació del tema, tal vegada no li hem donat suficientment difusió, perquè jo particularment me n’he cuidat de posar en marxa ja fa uns mesos i no es la primera vegada el control dels cotxos de lloguer , arribant a la denúncia d’un centenar de cotxos i de tres firmes de lloguer i que estan en tràmits de sanció. Dir que no és fàcil, ja que has d’identificar els cotxes primerament, comunicar-ho a la casa, demanar el contracte de lloguer i començar el procés. No pots multar sense tenir proves d’aparcament indegut. Per tant, com he dit, es sancionaran segons l’ordenança. També dir que ho tenim més complicat que a Son Servera, ja que la majoria de firmes de lloguer estan al nostre terme.

Com a regidor de Turisme, està satisfet del funcionament del Consorci Turístic?
El Consorci entre els dos Ajuntaments i l´Associació Hotelera de Cala Millor i sa Coma va bé. Ha estat molt complicat per unir el destí turístic dels dos ajuntaments i a més afegir una entitat privada com l’associació. Actualment estam a un procés de consolidació i de molta feina, i es molt agradable veure com a les reunions i feina diària, les tres entitats prenen decisions que afecten als dos municipis com si fos una, sense interessos particulars. A més, amb la incorporació del gerent s’ha ampliant a altres associacions comercials i empreses de serveis i d’oci, creant el consell consultiu a on podran exposar les seves queixes, inquietuds, idees etc. Gràcies al Consorci els ajuntaments hem fet feina amb la creació d’ordenances conjuntes. Actualment el nostre destí turístic està reconegut entre els cinc primers d’Espanya.

Ha passat un any de les eleccions. Quins projectes ha pogut dur a terme del programa electoral?
A nivell de consistori s’han dut molts projectes, com s´Espai 36. A la zona costanera el més important i necessari és la primera fase de la reforma de l’estació depuradora de sa Coma que quedarà acabada aquest mes, així con les estacions de bombeig de Cala Millor, sa Coma i S´Illot, obra fa molt d’anys demanada i que hem pogut dur a terme enguany amb una inversió molt important. La comentada ampliació de la biblioteca. L’Asfalta’t de la carretera de sa Torrenova i ses Andreves, nexe d’unió amb els pobles. Mesures de reducció de velocitat i passos per persones amb mobilitat reduïda. Revisió de tot l’enllumenat públic a sa Coma i Cala Millor. Mesures de desestatització turística com assistència a Fires de ciclisme , golf etc. Consolidació del Consorci Turístic. I dotar de més serveis a les platges (dutxes, jocs, biblio platja, i activitats diàries).

Què passa amb el poliesportiu i local polivalent a sa Coma, reivindicant pels veïnats durant més de vint anys. Serà dins aquesta legislatura?
Anem encaminats a que sigui així, al manco sinó en funcionament sí en construcció. S’ha canviat l’ús del solar que no era esportiu i cultural, enguany efectuarem es plantejament i anivellació de terrenys,amb una primera inversió ja aprovada de 150.000 euros. Per a partir de l’any que ve, amb els permisos pertinents, dur a terme l’obra.

Moltes gràcies Sr. Bordal, i bones festes.

3 comentaris a “Entrevista a Nicolau Bordal, regidor de Turisme i delegat de la zona costanera

  • Ja ja ja ja
   No ets el primer que ens posa malnom.
   Abans Tren.cat, En Pau i la seva tropa (i això que mai m’escolten), Fascicle esquerranot pantacatalanista… i podem seguir…
   Benvingut al club!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada