Em fa llàstima

Em fa llàstima, i ràbia, veure el meu poble d’aquesta manera, jardins que estan completament secs o amb herbes de més de pam, herbes de més de metre i mig que creixen irremediablement de per entre l’asfalt, cotxes que passen per allà on no poden, que aparquen allà on no poden…sóm, de veres, incapaços de millorar això?

Tenim, de vers, tan poca voluntat per fer que els cotxes no passin per allà on em dit que no poden passar? Tot plegat em fa llàstima. I ràbia.

herbes 1 herbes 2 SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES herbes 6

16 comentaris a “Em fa llàstima

 1. Lo seu seria que continuessin passant per allà on passaven, que tanmateix tenim un poble mort i ningú fa carrer. Crec que només serveix perque es nins de pares despreocupats juguin mentres es pares fan café a sa plaça, i per fer això ja hi ha un parc i sa plaça de s’ajuntament. Sa major part des poble vol, òbviament, es carrer major obert 24/7, que no tenim un poble per anar a fer passeig.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 8 vots)
 2. Ho sento còdol però no estic gaire d’acord. Nins de pares despreocupats? que és que em d’aïllar els nins a una plaça o un parc perquè puguin jugar tranquil·lament? Em sembla millor limitar la velocitat i fer un tancament de carrer amb condicions de seguretat. Lo del que vol o no la majoria del poble no ho sé, et puc dir el que vol la majoria de la gent que va venir a la taula rodona, i el que vol la majoria és que es tanqui i que es tanqui com toca, no amb barreres que fan viatges d’una banda a una altra i senyals fosforescents que ningú no respeta. El de que és un poble mort, sí et dono tota la raó, però no es una tendència que cal invertir, la gent ha de recuperar l’espi públic, la gent no els cotxes, però ha de tenir un motiu per fer-ho, meam si no s’omple la plaça per “ses festes” o quan hi ha un concert. La gent no surt a passejar pel carrer major perquè no hi ha cap estímul que el convidi a fer-ho, però segur que amb uns negocis atractius sí que ho farien. Aquí és on hi entra l’admnistració pública, cal que faciliti la burocràcia, que rebaixi les taxes, que disminueixi o ajudi a pagar les qüoetes d’autònom i un llarg etcètera que faria d’aquest poble, i de molts altres, espais atractius.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +5 (de 9 vots)
 3. Una taula rodona on va anar majoritàriament gent interesada en tancar es carrer, perque hi viu. Tenim un carrer major amb 7 negocis… Fa falta tancar un carrer tan llarg per 7 negocis? No heu d’aillar es nins enlloc, i oerdó si t’has sentit ofesa (no sé qui ets i no anava per tu) però ho veig es caps de setmana; nins que van a lloure per sa plaça mentres es pares fan es vermut a s’vb. I massa bé que està, però per això no fa falta tancar un carrer. Val més ensenyar a nes nins a que no creuin per allà on passen vehicles (com s’ha fet sempre i mai n’han atropellat cap).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -1 (de 5 vots)
 4. I me pareix hipòcrita, de veres, que insinuis que sa majoria d’habitants des poble volen es carrer tancat. Sabeu bé que no viviu a un poble participatiu, sabeu bé que ereu pocs que vos vareu reunir, sabeu bé que sou un grup que vos reforçau mutuament i sabeu bé que no actuau en voluntat de sa majoria. Però això ja és norma. I per ses festes, o quan hi ha concerts, se tanca es carrer major! I no hi oassa ningú! Però sempre tancat, no, no fa falta.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 6 vots)
 5. En primer lloc em presentaré de nou, sóc na Catalina Ferrer Nadal, la gent em coneix com “na Cata”, sóc regidra a l’oposició a l’Ajuntament de Sant Llorenç. Presentació feta, ara et queda a tu, o a vos, presentar-se, així estarem amb igualtat de condicions. Segon aclariment, el tancament del Carrer Major no es va fer per decisió dels veïns ni de l’ajuntament, es va per decisió de la Junta de Govern sense cap estudi circulatori previ (o nosaltres no el tenim i mira que fa anys que el demanam), sense marcar rutes alternatives i sense concens.
  Sí, a la taula rodona i va anar gent interesssada en tancar el carrer major i gent que viu al carrer major, però també n’hi havia molts d’assistents que no hi resideixen. Ara bé, la majoria de gent és la que no va assistir del que podem deduïr un passotisme total, davant del qual s’ha de seguir l’opinió de la majoria i en aquella taula rodona la majoria estava a favor de dit tancament. Tot i que repeteixo, la decisió ja estava presa.
  Pel que parles d’ensenyar als nins a no passar el carrer sense mirar, estic ben d’acord, i també a ensenyar als adults que una direcció prohibida vol dir que no es pot passar i que un Stop vol dir aturar-se. Per jo es ben clar que els nins van davant els cotxes i que Sant Llorenç es un poble prou petit per poder pujar 200 metres a peu. Es clar, si hi ha rutes alternatives marcades.
  Que no visc a un poble participatiu…es curiós, però si vaig a Artà està estibat de llorencins, a Sant Joan a Menorca està ple de llorencins, a ses festes de Muro està ple de llorencins…som participatius, però a poble petit convé més fer la bulla fora no fos que després ens xerrin…per fomentar la participació ciutadana es un començament donar prioritat al ciutadà per damunt del vehicle o, dit d’una altra manera, de quina manera fomenta la participació ciutada el fet de que puguin passar cotxes? o, una altra ¿Tan de maldecaps provoca tancar un carrer dos dies? tants?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 5 vots)
  • Tenc una idea! Si voleu gent caminant per es poble, possau Pokeparadas que no n’hi ha ni una a Sant Llorenç per això feim es cafès per Son Carrió, Sa Coma, Cala Millor…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +2 (de 2 vots)
 6. Jo som en Còdol, me diuen mac de torrent també. Es foners m’empleaven per enfonsar vaixells de gent que venia a atacar ses nostres costes. Ara m’empleen només per empedrar.

  No doscutest amb polítics jo, vos enfadau massa aviat. Però he tengut una idea bona! Per què no proposau, desde s’oposició, que es poble voti si ho vol obert o tancat? I així el tornariem a obrir i s’acabaria es problema!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 3 vots)
 7. I si no vols que passin cotxes per davant cateva es caps de setmana… Ves a viure a fora vila i no en passaran mai. Però imposar idees no és democracia, i sabeu bé, encara que vos dolgui, que lo des carrer major no és lo que vol sa majoria. Tancar es carrer principal de pas de tot un poble, no és lo que vol sa majoria.

  Lo que me consola és que sou conscients d’això, sou conscients de que s’ha imposat, i sabeu que no teniu sa raó. Vos donau força entre es veinats que sou, però no en sou més.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 3 vots)
  • no esiguis tan segur del que dius. Que vulguin el carrer amb cotxes només concec alguns bars i alguns clients que hi van a fer el cafè i no volen caminar. Crec que t’enduries una bona sorpresa però com dius un referèndum ens trauria del dubte. Ja sé que no se pot fer amb tot però en alguns temes en concret com aquest no estaria malament.

   Ara bé el resultat potser te sorprengués pq si fos tanta majoria com dius seria mal d’explicar que ni un partit polític hi estigui a favor (ni oposició ni equip de govern, i mira que intenten fer-se la traveta mútuament) tampoc l’associació de comerciants (això sí condicionant els carrers i la circulació) ni cap dels assitents a la taula rodona (era oberta a tothom així que si els suposats contraris passen de venir a defensar la seva postura imagina’t a l’hora de votar un referèndum)… Igualment vam fer una enquesta a Cad.cat (tb oberta a tothom) i el resultat va ser ben abultat.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
 8. Perdeu s’objectivitat. Pau, jo entenc que t’interessi es carrer major obert a tu, però igual que na cata, saps bé que no és lo que vol es poble.

  I amb això me retir de card.cat, que sou pocs i massa junts com perque algú s’hi faci lloc.

  (Ojo, que tornareu a quedar sense cap comentari a nes articles!)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • Aixi com tu expresses la teva opinió supòs que tothom ho pot fer o no? Mentre no s’insulti ni es falti al respecte… A això li dic debatre i no entenc pq has de marxar per no opinar igual que jo i na cata en un tema. Ja te dic que la teva opinió no la compartesc però és totalment respectable com un altre.
   I en un punt coincidim… amb un referèndum sabríem qui té raó

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 0 vots)
 9. per davant canostra, de moment n’hi segueixen passant de cotxes, els cap de setmana inclosos, jo no visc al Carrer Major. Parles de democràcia i d’imposar idees? Crec que ets tu qui imposa…jo no dic als que viuen a foravila que venguin a viure al poble si volen recollida selectiva porta-porta, l’únic que imposa res des d’aquí ets tu quan dius que ens n’anem si no ens hi agrada el que hi ha. FInalment, no és l’oposició que imposa res no sé si has llegit que és una decisió presa per Junta de Govern, que no és el mateix que el ple ni el mateix que l’oposició.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: -1 (de 1 vot)
 10. A s’acera de canostra hi creixen unes herbes d’un metre d’alçada, ja voldria que ses des jardí m’anéssin tan bones. I és fantàstic, perquè hi queda enganxada tota sa basura que se passetja pes carrer. Lo que qualsevol se voldria trobar quan arriba a caseva…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 11. Interessant discussió… Al final hi ha mil coses que es poble no vol I les tenim… lo fotut és no poder-hi fer res. Seguint amb lo dit per na Cata, diré que, ja que hi som, hi ha evidentment herbes per les aceres, però també per les voreres dels camins de foravila… és greu la cosa… però no és igual o més greu que hi hagui una canera descontrolada aprop d’on molta gent viu, en la qual els cans es passen dia I nit lladrant sense deixar descansar als veinats? No és greu que a la plaça dels morers es facin ‘trapicheos’ dia sí I día també, I que els nostres infants ho haguin de veure? No és greu que la gent tirés merda I més merda al .punt verd’ de davoraless pistes de pàdel? No és greu que davant tot això, poca reacció ciutadana I política hi hagui? Per cert, el tema de la canera donaria per un número especial del flor de card….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +2 (de 2 vots)
 12. P.A. jo visc davore sa perrera I ja te dic jo que lo que tu I tothom sent es una perrera ‘no oficial’ que hi ha davore sa perrera de s’ajuntament, I qie es vom una protectora. Fa estona que es veinats mos quexam pero res no mos deixa descansar hi ha massa cans I ningu sencuide

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +4 (de 4 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada