Tens un look Morta na Linda?

Morta na Linda és un projecte que he fet néixer fa uns mesos que reuneix xarxes socials, fotografia i moda de carrer. És un projecte d’streestyle (o d’estil al carrer) a Mallorca i sobretot a Palma. Trescam Palma per trobar els millors “looks llonguets”, els més atrevits, els més complexes, els més diferents. No ens interessen els models, ens interessen les persones. Què consumeixes? Per què ho consumeixes? Per què vesteixes així? Quina relació tens amb la moda?

El moviment streetstyle és un fenomen a nivell mundial que tracta de mostrar les tendències del carrer, retratant persones reals a escenaris reals amb moda real. Si a això hi sumem l’auge de les xarxes socials dins la indústria de la moda, surt un còctel explosiu on Instagram s’alça com a principal aparador de tendències. És una antiga discussió si la moda prové del carrer o si és imposada per les grans marques. Potser tot és un cercle viciós, però el que sí està clar és que els anys on l’aristocràcia era l’estendard de la modernitat han passat de moda… Les tendències s’han democratitzat, han arribat a la gent de carrer i, fins i tot, les models han deixat de ser les úniques “influencers” per donar pas a les “it-girls” o blocaires de moda que fan l’agost penjant fotos dels seus “looks”.

A banda d’aquest moviment d'”ego-bloggers” i dins aquest panorama de moda 2.0, l’streetstyle es duu a terme a moltes ciutats com Nova York (@thesartorialist), L.A (@Streetgeist), Copenhagen(@Thelocals), París (@easyfashion_paris), Estocolm (@carolineblomst), entre moltes d’altres.

Per tant, per què no Palma?

Palma és una ciutat de contrastos on conviu gent amb estils molt variats, de totes les edats i de moltes cultures i procedències diferents. A vegades els estils es concentren per barris: les tendències no són les mateixes al barri de Pere Garau o al Born.

Morta na Linda vol reflectir aquestes diferències, aquesta diversitat de “looks” i tendències que va més enllà de la roba que portem, ja que aquesta ens defineix. La moda ens pot integrar o també ens pot diferenciar. El “look” que portem ens identifica i diu molt de la nostra personalitat, el nostre tarannà o el nostre estil de vida.

Fotografiar l’estil del carrer té certa semblança amb l’art urbà o aquella part de l’art que no entra als museus, que es queda al carrer, igual que la moda del carrer que no està a les passarel·les.

Morta na Linda és una manera de fer ciutat, de donar veu als palmesans a través de la seva estètica, alhora que dibuixant una radiografia ben colorida de la ciutat.

Creus que tens un look Morta na Linda?

Contacta’ns:

@mortanalinda

www.facebook.com/mortanalinda

www.instagram.com/mortanalinda

Algunes imatges de Morta na Linda protagonitzades per llorencins:

Captura de pantalla 2016-07-27 a les 20.20.14 Captura de pantalla 2016-07-27 a les 20.20.36 Captura de pantalla 2016-07-27 a les 20.20.55 Captura de pantalla 2016-07-27 a les 20.21.12 Captura de pantalla 2016-07-27 a les 20.21.26

 

Un comentari a “Tens un look Morta na Linda?

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada