Entrevista, Alícia Duran Riera, regidora d’Educació, Joventut, i Festes

Alícia Duran Riera, regidora d’Educació, Joventut, i Festes de Sant Llorenç des Cardassar
Alícia Duran Riera, és Diplomada en Magisteri d’Educació Especial i és va presentar a les passades eleccions municipals amb el partit GISCa, on actualment és regidora de Festes, Educació, i Joventut de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar. Filla de pare manacorí i mare llorencina, va néixer el dia 26 de setembre de 1988 a Sant Llorenç des Cardassar.


579582_3233859318047_1041829119_n-crop
Alícia, té antecedents familiars dins el món de la política?
Realment no he tingut cap familiar que es dediques a la política, però des de ben jove sempre va ser un tema que em creava molta curiositat, així com m’he anat fent gran m’ha anat interessat més, i més.

Era la primera vegada que es presentava a unes eleccions municipals?
Sí, aquesta legislatura ha estat la primera que m’he presentat. Ha estat i és una experiència molt bona.

Regidora d’Educació, Joventut, Festes. Va poder elegir aquestes regidories?
Les regidories es varen negociar dins el pacte que els diferents grups polítics GISCa, MÉS, i PSOE varen signar per aquesta legislatura. És evident que les diferents àrees es distribuïren de la manera més adient possible.

Quina és la regidoria més complicada de la seva competència?
Totes ho són dependent de la temporada, però destacaria la d’Educació per diferents motius. Un d’aquests pot ser degut als meus estudis, el que em fa ser més exigent amb jo mateixa. Un altre motiu pot ser que no tot depèn de l’Ajuntament, sinó que també hi intervenen molts altres col•lectius.

Pel que fa a educació, com va la futura ampliació de l’Escola Punta de n’Amer?

Des del començament d’aquesta legislatura varem iniciar el procés d’ampliació. Primer modificant les normes subsidiàries (NNSS) per tal de canviar l’ús del solar confrontant, la qual cosa ja està en mans del Consell de Mallorca, i per altra banda, d’acord amb la comunitat educativa de l’escola i de l’IBISEC, l’Ajuntament ha realitzat el projecte bàsic d’ampliació que ha estat encarregat a l’arquitecte Alexandra Calzado i així hem facilitat a l’IBISEC aquest projecte perquè poguessin iniciar els tràmits al més aviat possible.

I a Son Carrió estan solucionats els problemes de les aules ?
No, l’augment exponencial de la població, almenys durant aquests darrers quatre anys, ha obligat a l’Ajuntament a adquirir i modificar l’ús, tal com hem fet a Sa Coma per a la possible ampliació.

Com esta actualment a l’escola de Sant Llorenç?. També tenia problemes…

A l’escola Mestre Guillem Galmés, l’IBISEC ha fet una actuació urgent perquè l’aula i el despatx de direcció varen patir l’esfondrament del forjat.
Quins projectes ha pogut posar en marxa durant aquest passat any per a la Joventut?
Hem ampliat l’horari de dedicació del monitor de joventut per poder ampliar també les activitats que es desenvolupen, especialment a la zona costanera.

L’obertura de l’Espai 36 a Sant Llorenç ha estat el fet més important per vostè fins ara dins aquesta legislatura?
Ben segur que ha estat un esdeveniment cultural molt important. Aquesta instal•lació juntament amb la de sa Màniga, a la zona costanera, han significat una millora substancial dins el projecte d’instal•lacions culturals i polivalents que abasten a tot el municipi.

Com es presenten les Festes de Sant Llorenç?
Com cada any, les festes es presenten molt bé. Alguns actes estan consolidats i són de caràcter més tradicional, com són la Cursa Popular Nocturna “Més Sà que un gra d’all” i la Fira nocturna, que aquest any es compleix el 20è aniversari. Altres actes són més nous, com la Fira de la cervesa i la Holi, que aquest any tornarem a repetir perquè van tenir una gran acceptació per part de la gent.

Com a regidora de d’Educació i Joventut, ha inclòs actes especials en relació a altres anys, dedicats a la gent jove?
Clar que sí, com podreu veure al programa hi ha moltes activitats dirigides als més joves, com els diferents tornejos, activitats esportives, la Holi…

Enguany són les seves segones festes com a responsable; ha tingut col•laboració?
Efectivament, aquest any ja són les segons festes. Sempre he tingut el recolzament tant de l’antic regidor de festes, en Pep Jaume, com de tot l’actual equip de govern.

Quins són els seus primers records de les festes llorencines?
Un molt bon record que tinc era que m’encantava veure els carrers plens de paperines i el carrer major farcit de gent, sobretot durant la diada infantil, quan ens reuníem amb els amics i amigues i participàvem en tots els jocs que es duien a terme. Especialment el de córrer a les canyes.
IMG-20160804-WA0004Considera que han canviat molt les festes de quan era petita en relació a les actuals?
No, de fet considero que l’essència i segons quins actes s’han de mantenir perquè crec que això és el que identifica unes festes de poble. Evidentment, hi ha actes que són més temporals que d’altres. Són aquests els que es van canviant al llarg dels anys.

Moltes gràcies Alícia, i que tingueu unes bones festes
Moltes gràcies a tu Magdalena. Per acabar, voldria aprofitar el moment per convidar als lectors de card.cat, i com no, als llorencins i llorencines a participar en els diferents actes de les festes i que puguem gaudir de cada un d’ells.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada