Missa en honor a la Mare de Déu de l’Assumpta de s’Illot, i benedicció de la pila baptismal

Massiva assistència de silloters i estiuejants a la Missa en honor de la Mare de Déu de l’Assumpta, titular de la parròquia de s’Illot. Enguany assistiren a la missa nombrosos regidors de l’Ajuntament de Manacor que ocupaven tot el primer banc de l’església.
Fotos missa patrona s'Illot 15-08-2016 015
La missa, concelebrada per Mn. Juan José Lamedo, Fra Antoni Riera, i el rector Fra Pere Vallespir, va començar a les 18 hores, i en el transcurs de la mateixa es va beneir una pila baptismal regal d’uns feligresos, ja que una gerra i una palangana que es feia servir per celebrar el sagrament del Baptisme no complia les normatives eclesiàstiques.
El sermó va anar a càrrec de Fra Antoni Riera, i en acabar la missa Fra Pere va donar les gràcies a les persones que al llarg de l’any col•laboren amb la neteja de l’església, catequesis, i altres activitats,. A més va agrair a totes les persones que ajudaren a canviar la il•luminació de l’església que estava obsoleta, per llumetes de baix consum. Continuar agraint la donació anònima de la pila baptismal, i a més, va donar les gràcies a la família de Ca Na Càndila per la donació de 2.000 quilos de tomàtigues per a Càritas i va convidar a les feligreses silloteres a ajudar a embotellar, tal i com faran els col•laboradors a la parròquia de Cala Millor, i les monges del Convent de Sant Francesc de Manacor. Va informar que el deute de la parròquia continua sent d’uns 70.000€. La bona notícia és que les proves de les bigues de l’església per determinar si tenien aluminosi han resultat negatives.
Va dir que acceptava les disculpes del delegat de S’Illot, Antonio García, en no haver consultat horaris de les celebracions, i va agrair a l’Ajuntament de Manacor les ajudes que ha tingut des de que es va fer càrrec de la parròquia i les facilitats a l’hora d’organitzar noves processons a s’Illot.
Va afegir que a partir de l’any que ve, en els cartells de les festes de s’Illot que organitza l’Ajuntament de Manacor no anunciarà cap acte religiós de la parròquia, d’aquesta manera s’anirà complint una cosa necessària: separar el poder civil escollit pel poble, del poder d’una simple parròquia que ha de fer la seva tasca pastoral. La parròquia tindrà el seu propi programa i cartell anunciant les celebracions pròpies, si bé no descarta comunicar-ho a l’ajuntament i que es publiquin a la pàgina web del consistori.
Aquesta decisió (va continuar informant), que la presa ell personalment com a rector de la parròquia de s’Illot, per respecta a aquelles persones que no són creients, i que la parròquia han de fer la seva tasca pastoral, al marge de l’ajuntament.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada