Les corregudes de bous, “qüestió d’estat”

“Teatro del bueno” que deia aquell portuguès. No hi haurà prohibició del correbou a Fornalutx i posaria la mà al foc que tampoc s’aprovarà abans del 2017, molt manco encara si hi ha terceres eleccions,  la Llei de benestar animal que hauria de fer efectiva la prohibició de les corregudes de braus i altres classes de maltractament animal.

M’estranyaria també que aquesta llei no acabés deixant la porta oberta a algunes excepcions o resultés interpretable, com han vengut essent les seves diferents promeses: No a l’hospital de Son Espases, Sí al tren de Llevant, No a Sa Feixina… i tantes altres promeses electorals que han acabat incomplint.

Si realment aquesta esquerra espanyola (PSOE-Podemos-Equo) estigués en contra del maltractament animal farien efectiva aquesta prohibició arreu de l’estat, o com a mínim, a comunitats autònomes a on hi governen. L’exemple paradigmàtic d’aquesta situació és Andalusia, a on hi ha manat sempre l’esquerra espanyola: La prohibició de les corregudes de bous a terres andaluses ni hi és ni se l’espera.

I tot això perquè aquesta matança del bou és una qüestió d’estat com també ho és l’espoli fiscal al que ens sotmeten als illencs o el menyspreu frontal  a qualsevol reforma profunda de l’estat. Mai és modificarà ni una coma d’aquestes “qüestions d’éstat”  no és canviarà en dos dies el que no s’ha canviat en tres segles.

 

IMG_20160827_181306

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada