Obres a les escoles

Ampliació del CEIP Sant Miquel de Son Carrió
L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar està redactant el projecte d’ampliació del CEIP Sant Miquel de Son Carrió per solucionar la manca d’aules de cara al proper curs escolar; mentrestant enguany s’ha instal·lat una altra aula prefabricada, en total n’hi haurà tres.
El projecte d’ampliació inclou la construcció de tres aules, un hall per dur a terme activitats diverses i uns sanitaris. Aquestes instal·lacions es construiran dins el pati actual. L’Ajuntament ha comprat un solar on ubicarà la nova zona d’esbarjo. El consistori ha modificat les normes subsidiàries per canviar l’ús del solar. Aquesta modificació està pendent de l’aprovació definitiva per part del Consell de Mallorca.
“Volem que l’ampliació de l’escola sigui una realitat de cara al curs vinent i per això hem començat a redactar el projecte. Després el remetrem a l’IBISEC –Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius– perquè l’executin el més aviat possible”, assenyala la regidora d’Educació, Alícia Duran.
DSC_0881La regidora explica que l’Ajuntament també ha remès un informe a l’IBISEC per poder tombar una paret d’un quartet que dóna al hall de l’actual edifici i guanyar espai.
L’Ajuntament han instal·lat unes barreres en el pati d’infantil per separar els alumnes de 0 a 3 anys dels de 3 a 6 anys. I s’ha retirat una caseta de fusta que es trobava en males condicions.

Projecte d’ampliació de sa Coma
En el cas del CEIP Punta de n’Amer de sa Coma, l’Ajuntament ja ha remès el projecte d’ampliació a la direcció general de Planificació, Ordenació i Centres de la conselleria d’Educació i també a l’IBISEC i ara esperen una resposta per part d’aquests organismes. El Consistori ha hagut de modificar la normativa urbanística per poder requalificar una zona verda i canviar-la de lloc i així fer possible l’ampliació de l’escola.
Enguany, per poder solucionar la manca d’espai, s’han instal·lat dues aules prefabricades i uns sanitaris. En total hi ha quatre aules prefabricades. També s’ha nivellat el terreny i s’han instal·lat rampes per accedir a les aules prefabricades.
A totes les escoles, l’Ajuntament ha realitzat obres de manteniment en la fontaneria i en les instal·lacions elèctriques. En cas del CEIP Punta de n’Amer també s’han pintat les façanes d’infantil i de primària i s’ha arreglat la barana d’accés que es trobava en molt mal estat, explica la regidora.

CEIP Mestre Guillem Galmés
Al CEIP Mestre Guillem Galmés, l’IBISEC ha reforçat els forjats dels CEIP Mestre Guillem Galmés a Sant Llorenç des Cardassar.
Duran recorda que l’Ajuntament va redactar l’informe de deficiències i el projecte de reforma per agilitzar les obres a l’escola, i explica que actualment serà redactant un projecte de millora de la calefacció que també enviaran a l’IBISEC.
L’edifici d’aules i d’administració del CEIP Mestre Guillem Galmès va ser construït a l’inici de la segona meitat del segle passat. A començament dels anys 80 es va ampliar l’edifici i l’immoble original que tenia forma de L es va transformar en una planta en forma d’U. La zona on es varen detectar les patologies que s’han arreglat corresponen a un forjat del sostre de la planta baixa de la part ampliada.
A l’escola de Sant Llorenç també s’ha pintat el passadís de la planta baixa i superior de l’edifici antic, la secretaria i la barrera d’entrada, i s’ha retirat el mosaic que cobria el porxo de dalt.
L’Ajuntament ha retirat el parc infantil perquè no complia amb la normativa de seguretat i ha millorat la zona d’arbrat i jardineria.

(A les fotografies, la regidora d’Educació i el director del CEIP Sant Miquel de Son Carrió)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada