La cançó de la setmana

Tornam a començar el curs normal de “cançons de la setmana”. Ja no valen versions ni col·laboracions, ara just tenen cabuda temes i grups originals. I per començar amb força quina millor manera que recordar els clàssics punk Sex Pistols.

Sex Pistols va ser un dels grup britànics  dels anys 70  més representatius del moviment punk, juntament amb The Clash o Ramones. Actitud irreverent, potència rock, protesta… només així es pot definir aquest grup britànic.

Si bé musicalment sempre els he trobat un poc massa senzills (diríem que som més dels Clash), posen tanta actitud i ràbia que ho compensen bé, i és que en el fons això era el punk, no? Una actitud i una filosofia de vida determinada, sempre rebel i combativa.

El tema que us present és el seu famós i irònic God save the Queen. No eren molt monàrquics no els bons dels Sexs Pistols  i manco de la reina Isabel  d’Anglaterra (recordem la tornada: “God save the queen / She ain’t no human being / And there’s no future / In England’s dreaming» («Déu salvi la Reina / No és un ésser humà / I no hi ha futur / en el somni d’Anglaterra») . El súmmum de tot va ser quan no van tenir d’altra idea que en el marc del 25è aniversari de la reina llogar un vaixell privat per tocar la cançó esmentada mentre navegaven pel riu Tàmesi , passant per Westminster i el parlament. L’esdeveniment, una burla a la processó prevista per la Reina per l’endemà passat , va acabar en un caos. Llanxes de policia van obligar el vaixell a atracar i van fer baixar amb presses els membres de la banda amb el seu equip per llavors ser arrestats.

En resum, ben punks els bergantells.

reina

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada