X TROBADA DE REVISTES DE PREMSA FORANA LLUC: EL COR DE MALLORCA

El Santuari de Lluc i la revista Comunicació Lluc, foren els amfitrions de la X trobada de revistes de Premsa Forana, el passat dissabte dia 10 de setembre.
Concentrades quinze publicacions a les 10,30 h. a la plaça dels pelegrins, amb 35 persones representant la premsa forana de Mallorca, ens donà la benvinguda el Prior de Lluc, el pare Ricard Janer, junt al director de la revista Lluc, Pere Fullana.
Seguidament, tant el pare Janer, com Pere Fullana i el pare Manuel Soler, junt als diferents col·laboradors del Santuari de Lluc, explicaren el Pla de dinamització religiosa, cultural i ambiental del Santuari, parlant entre altres coses de: la imponent basílica, les visites didàctiques per a grups, els acolliments durant tot l’any, les marxes a peu tant des des Güell com de la part forana, els esdeveniments per Nadal amb el cant de la Sibil·la, i Setmana Santa, les visites de grups de reflexió, l’Escolania de Blauets amb la seva història i les inversions actuals, el Museu, l’oferta de senderisme i rutes cicloturístiques, els campaments d’anglès, la renovada hostatgeria amb 120 places, els diferents espais de visita i oci en la finca pública de 90.000 metres quadrats. Tot plegat, un espai religiós, cultural i turístic per excel·lència a Mallorca, a on es pot gaudir de la natura de la Serra de Tramuntana. Un lloc únic, reconegut per la UNESCO com a Patrimoni Mundial. Lluc, Lucus: el bosc sagrat.
A les 11,30 h. assistirem a la presentació, davant 120 persones, del llibre “La Bella Dona. Una llegenda ben actual”, de Francisca Llabrés. Hi intervingueren el Prior, pare Ricard Janer, l’escriptor Miquel Àngel Lladó i la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach, entre altres.
Cap a migdia, el guia Joan Avellaneda, ens mostrà alguns espais referents a Llull a Lluc, del Santuari: la Mare de Déu a la Basílica, la capella de Sant Pere, el Baptisteri i el Museu de Lluc.
A les 13,15 h. poguérem admirar el Cant de la Salve per part de l’Escolania a la Basílica, i en lloc preferent, sentint l’emoció intensa del cant angelical, sobretot amb el cant de l’Ave Maria, just a un metre de nosaltres, una experiència inoblidable.
A les 13,45 h. ens oferíren un dinar de companyonia i germanor a la fonda del Santuari.
Just acabat el dinar, assistirem a l’espai: El Cor de Mallorca, vivint l’experiència d’un vídeo i àudio 3D, amb unes precioses imatges en blanc i negre del Santuari, de Lucus: el bosc sagrat. El Prior Ricard Janer ens dirigí unes paraules.
Per acabar la visita, el coordinador de l’Escolania, Joan Comas, ens mostrà diferents espais a on 55 nines i nins blauets, estudien primària i secundària i a la vegada cant i música, en el que suposa una Escola de Música integrada. Veiérem el conservatori, la sala de música, aules de classes particulars i el pati. El director de l’Escolania, Ricard Terrades ens explicà el dia a dia dels blauets i la seva formació, concerts i viatges musicals i culturals.
Des de l’Associació de Premsa Forana de Mallorca, volem donar les gràcies als responsables del Santuari de Lluc, i a la bona gestió de dita visita, per part de Pere Fullana, i la cordial i amable acollida del Prior pare Ricard Janer, junt al pare Manuel Soler i les diferents persones que componen l’equip del Santuari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada