Seguiment del fems

Aquest era l’aspecte del Punt Verd un dia de Festes que vaig dur els residus a tirar:

por 1

Guapo, guapo!

por 2

Vandalisme? No! Aquest era l’aspecte del Punt Verd

La meva primera impressió va ser pensar “ai, Déu meu”, aquesta reforma del fems no ha servit de gaire cosa, només és que hem canviat la brutor d’un lloc (això sí, amb veïnats) a un altre (sense veïnats). Per sort el periodista “sensacionalista” que un sempre du a dins es va posar en mode PAUSE i vaig intentar pensar amb seny: I si es tracta d’un dia especial?   I si és per què estem en Festes?

Vaig decidir que el més just seria esperar després de Festes i fer-ne un seguiment durant cinc dies seguits. Això sí, he de reconèixer que era molt pessimista   ja que veia pocs contenidors i no entenia de cap de les maneres per què els envasos i el fems normal no es podia tirar dins el Punt Verd per així repartir un poc més la brutor i te’ls feien tirar als contenidors de fora (insuficients i molt més visibles).

Però vés per on, quan hi vaig tornar després de Festes, em vaig trobar amb una grata sorpresa. Algú (supòs que de Medi Ambient) havia pensat i reflexionat el tema i l’havia corregit: unes barreres noves estaven instal·lades al lloc crític esmentat  i assenyalaven ben clarament que tot s’havia de tirar dins el Punt Verd, excepte les hores que estàs tancat.

cartell

El cartell en qüestió

Això em va fer ser més optimista ja que ho veia més lògic i el fems estaria més repartit. Així que vaig començar a fer les fotos diàries durant cinc dies. I aquests van ser els resultats que en vaig obtenir:

Dia 1

Dia 1

Dia 2

Dia 2

Dia 3

Dia 3

Dia 4 (i sí, vaig fer un poc tard)

Dia 4 (i sí, vaig fer un poc tard)

Dia 5

Dia 5

Vistos els resultats cal ser justos i donar l’enhorabona a l’Ajuntament per solucionar un tema que s’havia complicat de veres al poble. D’això es tracta: de fer proves, reflexionar, analitzar i rectificar si fa falta. Així pareix que s’ha fet aquesta vegada i, igual que criticam quan es fa malament, també hem de saber donar l’enhorabona quan es fa bé. Per això ho faig.

De totes maneres, i aprofitant l’avinentesa, sempre hi ha coses a millorar i, si m’ho permeten, donaré dos consells per aconseguir-ho:

1- Molts de noms del Punt Verd que indiquen de què és cada contenidor quasi no es veuen o directament no hi són i no estaria malament arreglar-ho. Més que res per no marejar tant aquella pobra dona cada dia. On es tira això? I això? I això altre?

On es tira què'

On es tira què’

2- L’estat d’alguns contenidors és lamentable (potser de 4 o 5). Més valdria canviar-los que no donar tan mal aspecte i, a més, amb el risc que les bosses caiguin pel terra.

Canviables, no?

Canviables, no?

Ai, que cauen...

Ai, que cauen…

Finalment també aprofit l’avinentesa per fer l’estudi un poc més complet  i demanar opinió als nostres letors. Trobau com jo que el problema del fems així està més o manco solucionat? O divergiu de la meva opinió? I la gent que té comerços o que està a la Costa (la situació dels quals desconec) encara teniu queixes o s’ha millorat també aquests mesos?

Contestau a través dels comentaris!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada