El Subcomitè d’Avaluacions d’Impacte Ambiental autoritza les mesures correctores de la canonada que connectarà la depuradora amb sa Coma

El sistema de conducció de l’abocament de les aigües residuals de la depuradora fins a sa Coma ha hagut d’esquivar un obstacle molt important. I és que la canonada del nou emissari marí projectat, de 2.995 metres de longitud, passava prop de la zona protegida de sa Punta de n’Amer on es troben praderies de posidònia. L’Ajuntament de Sant Llorenç, en dissenyar el projecte, va haver d’adequar el traçat de la canonada per esquivar i evitar que aquesta zona es veiés afectada per aquesta construcció.

DSC_0033

La setmana passada la Comissió Balear de Medi Ambient va donar el vistiplau a aquesta actuació inclosa en l’ambiciós projecte de reforma i millora de l’estació depuradora de Sant Llorenç, una de les obres més importants que atén una demanda històrica del municipi.

El Subcomitè d’Avaluacions d’Impacte Ambiental va informar a favor d’aquesta actuació amb les mesures correctores i protectores, i amb l’obligació de complir una sèrie de condicionants. Així, s’haurà de procedir a la retirada parcial de l’antic emissari submarí i només es traurà aquells trams en desús que estan en la seva totalitat desenterrats, sobre el fons o elevats. Donada l’envergadura del projecte i els possibles impactes ambientals s’haurà de contractar un auditor ambiental per assegurar el compliment del Pla de vigilància ambiental.

Noticia publicada per Assumpta Bassa a Última Hora.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada