Què en trobau?

MÉS per Menorca ha presentat al Parlament de les Illes Balears una proposta perquè es faci una  Declaració Institucional per evitar el canvi d’hora a finals d’octubre i mantenir l’horari solar dels mesos de primavera i estiu.

Tot i que ens diuen que el canvi d’horari suposa un estalvi d’energia elèctrica, hi ha molta de gent que està en contra del canvi, especialment el d’hivern.

Si Espanya tornàs a l’horari que li correspon per estar situada en el meridià de Greenwich, no seria necessari fer aquest canvi. Ara anam amb el meridià que correspon a Alemanya o Itàlia des de que el General Franco, l’any 1940, així ho va dedidir per tenir la mateixa hora que els països (Alemanya i Itàlia) que li havien ajudat durant la Guerra Civil.

I vosaltres, què en pensau? Què en trobau?

spain

 

2 comentaris a “Què en trobau?

 1. trob que poden deixar aquest horari tal com està (el d’estiu) l’altre no trob que ens correspongui gaire

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Qui faci un viatge per la península pot visitar l’arc que representa el meridià de Greenwich. AP-2 (Aragó) . –> Per estalviar-vos el viatge el podeu veure a:

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a3/Arco_del_Meridiano_de_Greenwich_en_la_AP-2.jpg/800px-Arco_del_Meridiano_de_Greenwich_en_la_AP-2.jpg

  Anant al tema, no té sentit que per anar a Portugal haguem de retrassar una hora (Badajoz es troba a 5 km de la frontera portuguesa) i no calgui tocar el rellotge per anar a Polònia o a altres països de l’est d’Europa (per posar un exemple, ses Illes són a més de 1.600 km de Macedònia).

  Fins i tot el Marroc (que està ni a 15 km de la península ibèrica) té el fus horari del Regne Unit i Portugal … quin sentit té deixar aquest tema com les va deixar el Generalisimo?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada