Arranca el Programa d’acollida i d’inclusió per persones immigrants

L’àrea de Serveis Social de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar torna a posar en marxa el Programa d’acollida i d’inclusió per persones immigrants. “L’objectiu d’aquest programa és fomentar les habilitats socials i els coneixements necessaris per millorar la situació social, formativa i laboral de les persones immigrants i que es troben en una situació de risc d’exclusió social en el municipi de Sant Llorenç”, explica al regidora de Serveis Social, Maria Galmés.

Maria Galmés, regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.

Els cursos de formació, que arranquen avui dematí, s’estructuren en dos nivells: acollida i vincle. En el nivell d’acollida inclou cursos d’alfabetització en castellà a Sant Llorenç, que subvenciona la Conselleria d’Educació, i cursos en castellà i català a sa Coma. A més d’un curs d’informació general d’acollida a sa Coma i on es tracten temes de sanitat, educació i cultura, convivència i legislació, a més de processos de regulació administrativa. A Sant Llorenç es continua el taller de formació bàsica, de costura.

En el nivell de vincle diversos cursos tots ells a sa Coma: lectoescriptura i conversa; govern i organització territorial; participació ciutadana; educació, cultura i història; tràmits administratius; habilitats socials i de relació amb l’entorn; i recerca activa de feina.

La regidora Maria Galmés comenta que “aquests cursos són possibles perquè, a més del professorat, comptam amb voluntaris que fan feina de manera totalment desinteressada i això és d’agrair”.

Per participar als cursos es necessari realitzar una entrevista prèvia amb el o la treballadora social de Serveis Socials. També es demana com a requisit estar empadronat al municipi de Sant Llorenç.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada