L’Ajuntament de Sant Llorenç rep les obres de l’EBAR de s’Illot i de sa Coma III

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar acaba de rebre les dues obres realitzades a les estacions de bombeig d’aigües residuals (EBAR) de s’Illot i sa Coma II.

IMG-20161013-WA0011

L’EBAR de s’Illot tenia greu deficiències a causa de l’antiguitat. Tot una sèrie de reparacions havien perllongat la vida útil més enllà de la vida prevista, però així i tot patia importants problemes estructurals i una manca d’aprofitament de l’espai. Per aquest motiu l’empresa municipal Bellver va encomanar la renovació de l’EBAR de s’Illot, amb la demolició de l’edificació existent una vegada posada en funcionament la nova instal·lació. Aquesta obra, que va comptar amb un termini d’execució de 4 mesos, es va adjudicar a l’empresa Excavaciones s’Horta SA per un import de 137.277, 09 euros amb l’iva inclòs. Això va representar una baixa de l’adjudicació de 23,80% respecte del pressupost de licitació.

En el cas de l’EBAR de sa Coma II es varen dur a terme obres de substitució de les tres bombes i la reconstrucció de forjats a l’estació de bombeig de sa Coma II . El contracte es va adjudicar a l’empresa Moncobra SA per 95.494,57 euros amb iva inclòs, i això va representar una baixa de prop del 30% respecte del preu pressupostat.

Actualment hi ha ja els projectes redactats de millora de les estacions de bombeig de Cala Millor I, Cala Nau, sa Coma I i Son Renou però encara no han sortit a concurs. A l’estació de Cala Millor II començaran les obres en acabar la temporada turística, falta fer la instal·lació elèctrica i la desodoració.

També s’està redactant un projecte de telecomandament de les estacions de bombeig que comptarà amb la sala de control de l’EDAR de sa Coma i des d’aquesta sala es podrà controlar tot el sistema d’aigües residuals.

La realització d’aquestes obres s’emmarquen dins un pla director que inclou, entre d’altres actuacions, un projecte d’actuacions urgents a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de sa Coma. Actualment s’està executant una obra més de 4 milions d’euros de remodelació i ampliació completa de l’EDAR. Pràcticament tota l’estació serà completament nova: el pretractament i el tractament biològic, la deshidratació de fangs (llots), així com la instal·lació elèctrica, a més de l’automatitzat processos. Quedaran els decantadors i els espessidors de fangs perquè eren suficients. Ara s’han aïllat provisionalment les canonades de subministrament d’aire al tractament biològic i, posteriorment, es farà una intervenció definitiva per pal·liar el renou. Previsiblement, aquesta obra finalitzarà a finals de març o abril del 2017.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada