Corrupció econòmica+Corrupció ideològica=Govern espanyol

El nou govern espanyol va ser avalat aquesta setmana passada pel millor de cada casa: el PP, comandat per un Mariano Rajoy que tot i parèixer que la cosa no va amb ell va ser qui va dir a Barcenas “Luís se fuerte”, a Rita Barberà “Rita eres la mejor”, a Jaume Matas “Vamos a intentar hacer en España lo que Jaume y todos vosotros hicisteis en Baleares” o a Francisco Camps “Paco estamos contigo”. Cal recordar i no oblidar que el PP des d’aquest mateix any ha passat a ser l’únic partit imputat a causa de la destrucció dels discs durs de l’abans citat Luís Barcenas.

Però com diu en Joan Lladó “En política hi ha una classe de corrupció que és com a mínim tan greu com la corrupció econòmica, és la corrupció ideològica”. Precisament aquesta és la que va portar a terme el PSOE quan es va abstenir sense cap condició prèvia i sense consultar a la seva militància, per fer president a Mariano Rajoy. Val a dir que els qui encapçalaren a dins el PSOE la posició de regalar el govern al PP fou del sector andalús-castellà-extremeny comandat des de l’ombra per l’ex-president i ara multimilionari Felipe González i amb l’ajuda entre d’altres del president extremeny Guillermo Fernández Vara (ex PP), un sector del PSOE extremadament enfangat en casos de corrupció.

De fet no són poques les veus que veuen aquest govern com un pacte entre corruptes d’un sector i un altre amb l’únic objectiu de tapar amb l’ajuda del presumpte contrari polític els respectius casos de corrupció, com per exemple la retirada tot just fa un mes de l’acusació que tenia el PSOE en contra de Jaume Matas per un cas de blanqueig de doblers.

Alguns, per desconeixença o per evadir les culpes, s’escuden dient que ho fan per patriotisme “por el bien de España”, però uns i altres han demostrat que just els hi interessa mantenir-se al poder per lucrar-se personalment, tant sigui evadint imposts a Panamà com l’ex-ministre d’industria Jose Manuel Jiménez Soria, com rebent sucosos contractes d’empreses prèviament beneficiades amb contractes públics un cop retirats de la politica. Pel que fa a la qüestió sentimental crec que aquest vídeo ho deixa ben clar.

No cal esperar-ne res de bo per als illencs d’aquest govern, de fet tampoc podríem esperar res de bo si hagués governat el PSOE. Qualsevol intent d’equiparar financerament les regions de l’estat serà torpedejat de forma continuada pel PP, l’esquerra jacobina castellana amb el suport de sector andalús i per les elits de la llotja del Bernabeu. Ells seguiran amb els seus AVEs mentre aquí tenim uns serveis de transport tercermundista i les seves autopistes públiques gairebé buides mentre els illencs haurem de pagar de la nostra butxaca carreteres tan importants com la de Manacor a Palma, per no parlar d’altres sectors com el sanitari que com bé deia l’amic del ministre Fernández Díaz ens han destrossat o l’educatiu amb aules massificades i centres educatius farcits de barracons.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada