Valoració del Pi de la taula rodona de Sa Coma

Abans de tot agrair a Card.cat i especialment a na Magdalena Ordines la iniciativa per dur endavant aquesta reunió, considerem molt positiva qualsevol iniciativa on els veïnats puguin expressar les seves necessitats i inquietuds. Ens va sorprendre gratament la quantitat d’assistència de l’acte, sempre hem defensat que aquest és el camí de la PARTICIPACIÓ, els veïnats, ningú millor que ells, per exposar la problemàtica de la zona costanera.

Els temes que es varen tractar han estats denunciats pel nostre Grup als plenaris i als diferents mitjans de comunicació.

Seguretat ciutadana: Manquen cobrir al nostre municipi diverses places de Policia Local,  a la darrera convocatòria d’interins amb 17 candidats que complien els requisits demanats, cap d’ells volgueren venir a fer feina al nostre municipi. Sabem que existeixen 400 persones a l’illa amb la titulació corresponent sense plaça fitxa, ens demanem quin és el motiu per no venir al municipi de Sant Llorenç. Escoltar respostes de l’equip de Govern com que la seguretat no és competència de la policia Local, o bé, crideu sempre a 112 no varen esser gens afortunades.

Depuradora: Les obres d’ampliació i adequació estan finalitzades al 75%, i segons el batlle l’estiu del 2017 funcionarà al 100%. El nostre grup ja va manifestar la necessitat de traslladar la depuradora lluny dels nuclis poblacionals i no dur a terme l’ampliació a l’actual situació. S’ha deixat perdre l’oportunitat d’acabar d’una vegada per totes amb el problema. No tenim cap garantia que desapareguin les olors.

Residus: Després d’anys de viure la saturació dels punts d’aportació, la nova concessionària es compromet a dia 1 de gener de 2017  a canviar tot el sistema de vehicles i contenidors. Sabem que el problema és la manca de freqüència de les recollides i el volum que produeixen els comerços, estarem expectants amb aquests canvis.

Pla de mobilitat: A la zona costanera conviuen els turistes i els residents, la dificultat de congeniar el descans dels residents amb la massa de turistes. S’ha d’estudiar la forma de què els comerciants i hotelers duguin a terme les seves activitats econòmiques amb les menors molèsties cap als residents.

Ens va sorprendre que el delegat de la zona costanera presentes un estudi ja redactat i que el mati havia entregat a l’associació de veïns i cap membre de l’oposició encara no hi ha tingut accés, com és habitual, es presenta als veïnats i a la resta de grups polítics quan ja està redactat.

Torn de preguntes dels assistents: Escoltant atentament les reivindicacions, trobarem lògiques totes elles, fàcils de solucionar i amb cost econòmic baix. La sorpresa és quan molts d’ells manifesten que fa anys que han presentat escrits a l’ajuntament i no han tingut resposta.

Es varen quedar molts de temes sense tractar… on són les inversions promeses a l’acord programàtic de l’equip de govern 2015 – 2019? Residència 3ª edat, remodelació del passeig marítim,  parc verd zona costanera, poliesportiu sa coma, espai multi funcional sa coma, promoció de mercats? Veiem que dins el pressupost municipal del 2017 l’única inversió a part de la depuradora és la remodelació de la piscina de Sant Llorenç.

Saben els veïns que el pressupost de festes a la zona costanera del 2017  ha minvat 5.000 euros? I promoció turística 5.000 menys? Saben que aquestes partides han estat incorporades al Consorci?

Compartim el malestar dels veïnats de la zona costanera, ja som massa anys de promeses incomplertes.

La darrera intervenció de na Magdalena fou una sorpresa….dir que no sabien res de l’abocador incontrolat de poda devora el torrent…quan ja al 2014 Card.cat publicà la notícia.

El pi – Proposta per les Illes – Sant Llorenç des Cardassar.

Un comentari a “Valoració del Pi de la taula rodona de Sa Coma

  1. Per que no demanar als policies el motiu per no anar al vostra municipi?
    Jo ja vos vaig explicar una part. Quan volgueu podeu contactar amb jo.
    Salut!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada