Conferència de l’OCB a Manacor: Antoni Sureda-La influència dels 5 sentits en la conducció

Quins són els factors principals que ens fan abaixar la guàrdia mentre conduïm? Suposa el mateix risc una simple distracció visual que el consum de drogues, alcohol o altres substàncies? Pot l’excés de confiança dels conductors experimentats reduir la seva concentració? Quin paper juguen en la conducció la son, el cansament, la monotonia, el volum de la música, encendre un cigarret, manipular el GPS, canviar la freqüència de la ràdio, l’ús dels mòbils, etcètera? Adesiara pensam que els accidents són producte de la mala sort i no tenim en compte que una distracció d’un parell de dècimes de segon pot desencadenar drames de conseqüències irreversibles.

Antoni Sureda Vicens (Manacor, 1959) és, d’ençà de 1997, inspector en cap de la Policia Local de Manacor, cos en què ingressà l’any 1985. És titulat superior en direcció de segureat corporativa i protecció del patrimoni per la Universitat Antonio de Nebrija, de Madrid. Fou professor de temàtica policial a l’Escola de l’Àrea de Governació de l’Ajuntament de Palma, de l’Institut Balear de Seguretat Pública (ISPIB) i de l’Escola Balear de l’Administració Pública (EBAP) entre els anys 2000 i 2010.

Ha publicat els llibres “Seguretat vial” (2004), “Consells bàsics d’autoprotecció” (2005), “En versió pròpia. La globalització de la delinqüència i altres conflictes al segle XXI” (2009); “L’altra pell. Vivències d’un policia” (2012); i “BRUN. Manacor de la dictadura a la democràcia. Retrat d’una generació de mallorquins” (2014). És autor de la trilogia “Accidents de trànsit: prevenció i conseqüències” (2006), S”eguretat i emergències” (2006), i “Tribus urbanes i altres moviments socials” (2007). També és autor de nombrosos treballs d’investigació i de difusió de temàtica històrica relacionada principalment amb el trànsit i la policia municipal.Enguany publica “Viure amb por. Una història de Mallorca de 1936”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.