La primera edició de l’Alternatilla Jazz arriba a l’Espai 36 el proper dissabte dia 3 amb Harmen Fraanje i Perico Sambeat

Sant Llorenç des Cardassar és un dels deu pobles que participa a Alternatilla Jazz In Mallorca el proper dissabte 3 de desembre amb els músics Hammer Fraanjer i Perico Sambeat, a l’Espai 36, a les 20 hores.

IMG-20161115-WA0002

Alternatilla Jazz, que tindrà lloc en la seva primera edició del 25 de novembre al 10 de desembre, té com a país convidat Holanda. El festival és un intercanvi entre les bandes d’artistes locals i nacionals i les holandesos.

“La focalització en un país li dóna coherència al festival, també per a l’oient, que coneixerà el panorama musical d’un dels països europeus més importants en aquest àmbit”, va assenyalar Xavi Torres, músic i director artístic de Alternatilla Jazz. Torres també és un dels vint músics que participarà al festival, a través de la banda Xavi Torres trio. “Un dels punts forts del Alternatilla és que els artistes internacionals es relacionaran amb els d’aquí i col·laboraran junts”, va apuntar Torres.

En el cas de Sant Llorenç des Cardassar, va assistir a la presentació d’Alternatilla la regidora de Cultura, Dolors Sánchez, i la gerenta de l’Espai 36, Rafela Riera.

Artistes que participen

De l’escenari internacional destaquen Jess van Ruller trio, Toni Miranda & The Jazz Fingers, Benjamin Herman, Bruut! o Harmen Fraanje, entre altres. Pel que fa al panorama nacional, es troben el saxofonista Perico Sambeat, el grup S’Arrual Jazz Mort o el trompetista Pep Garau.

A Sant Llorenç, el pianistes i compositor holandès Harmen Fraanje actua acompanyat d’un dels saxofonistes espanyols amb més projecció internacional Perico Sambeat. Harmen és un músics molt actiu i que contínuament està involucrat amb projecte de dirigeix o co-lidera. Harmen va enregistrar el seu primera àlbum “Sonata” amb el guitarrista brasiler Nelson Veras, el bateria francès Matthieu Chazarenc i el baixista Hein van de Geyn. L’àlbum va ser presentant durant un concert al Festival Jazz de Mar del Nord en 2004. En 2006 van gravar l’àlbum “Roja” amb el flautista francès Malik Mezzadri. El saxofonista alt Perico Sambeat és considerat com un dels grans músics del jazz espanyols. S’ha guanyat a pols un enorme prestigi per la seva extraordinària carrera professional, tant dins com a fora d’Espanya. A més d’una vintena de discos com a líder i més d’un centenar com a acompanyat, destaquen els seus treballs amb grans figures com Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny i un llarg etcètera.

Alternatilla Jazz in Mallorca també inclou en la seva programació un seguit d’activitats de formació.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada