Opinió d’Esquerra Republicana de la taula rodona de Sa Coma, al voltant de la problemàtica amb la manca de Policia Local

Aquest passat estiu més que mai s’ha trobat a faltar la manca d’efectius de la policia local a la zona costanera -tant pel que fa a les platges com a les zones urbanes- del nostre municipi.

Robatoris, turistes que invadeixen les zones protegides, transit rodat que circula per allà a on no li és permés posant en perill els vianants, venedors ambulants il·legals que fan la competència deslleial als nostres comerciants… La limitació de contractació de personal per part de l’administració central és en gran mesura la gran culpable d’aquesta situació, però com que no pareix que les coses hagin de millorar gens en aquest sentit cal cercar solucions a aquesta situació que any rere any es va agreujant.

En aquest sentit jo com a representant d’Esquerra Republicana (tot i que no se’ns va convidar a la taula rodona), vaig proposar una solució alternativa que ja s’ha posat en funcionament a altres ajuntaments de la península, la de la figura de l’agent de suport a la policia local o com es solen anomenar els “agents cívics”.

Davant l’interès mostrat pel batle Mateu Puigròs davant d’aquesta proposta i la pregunta de si li podia dir a quin ajuntament s’havia posat en marxa aquest servei de suport policial, he reuperat un enllaç que em va fer arribar un company a qui li vaig esmentar aquesta problemàtica existent al nostre municipi. Es tracta de l’ajuntament de Torroella de Montgrí (tot i que tenc entès que n’hi ha d’altres com per exemple Sitges), qui des de l’any 2012 va incorporar aquesta figura de l’agent cívic amb uns molt bons resultats. La feina d’aquests agents com diu a la noticia és:

“afavorir l’assoliment d’uns hàbits de convivència i de comportament que millorin la qualitat de vida, tant dels residents com dels visitants. La mesura s’emmarca en el projecte de millora de la seguretat ciutadana i el civisme.
Mitjançant la feina d’aquest agent cívic es pretén corregir aquelles accions que pertorben la convivència en els espais públics. En general, els agents cívics actuaran a través de l’explicació de les normes de conducta a qui les infringeixi, amb l’objectiu de reconduir les accions incíviques. Entre les seves funcions, hi ha la de vetllar pel bon ús dels parcs infantils, les platges, controlar l’abocament de residus, demanar la neteja o recollida de forma urgent i localitzar els autors dels mateixos. En els casos d’infraccions lleus s’informarà de la normativa, però els més greus o reincidents, es comunicaran a la Policia Local, que és qui té la capacitat de tramitar una denúncia.”

Per tant, des d’Esquerra Republicana instam al consistori municipal llorencí a que posi fil a l’agulla i incorpori aquesta figura no tan sols durant la temporada estival, sinó també durant les festes o esdeveniments a on la presència polícial no sigui suficient.

tmp_8096-Logo Esquerra Sant Llorenç1878771116

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada