L’Ajuntament de Sant Llorenç autoritza a la concessionària d’aigües a executar un projecte de millora d’1,5 milions sense cost al contribuent

La concessionària Costera d’Aigües i Serveis S.A. ha presentat a l’Ajuntament un projecte per millorar l’absteniment i facilitar l’arribada d’aigua a la zona costanera.

L’increment del cabal és possible perquè el concessionari disposa de més pous, que no estan connectats a la xarxa i, a més a més, en l’actualitat no s’extreu tota l’aigua autoritzada. El concessionari podrien arribar a extreure un 50% més de cabal del que realment subministren. Les canonades actuals van al límit de capacitat per vehicular el cabdal.

DSC_0515

El projecte de millora preveu la instal·lació d’un anell des de l’entrada de la carretera d’Artà i fins a la sortida cap a Son Carrió.

Abans d’arribar a Son Carrió hi ha dos pous més nous. També contempla posar en servei nous pous, que connectaran a la xarxa troncal. També a Son Carrió s’interconnectaran les dues canonades per poder, en qualsevol moment, augmentar la sortida d’aigua.

Al voltant de Son Carrió hi ha pous que estan connectats al dipòsit de Son Renom mitjançant una canonada que creua per dins el torrent. El projecte recull la posada en marxa d’una canonada nova que no va dins el torrent –per tant, hi haurà menys risc de ruptures-. Aquesta canonada permetrà vehicular més cabal fins als nou dipòsits de Son Remon. També es mantindrà la canonada anterior perquè, en cas de ruptura, la zona costanera no es quedi sense aigua.

Des de Son Renou, que és on hi ha el dipòsits d’acumulació, ara baixa una sola canonada cap a la zona costanera. El projecte preveu la instal·lació d’una segona canonada.

La inversió aproximada és d’1,2 milions d’euros amb iva inclòs. En el ple s’ha explicat que la inversió la pagarà, íntegrament, el concessionari sense que això representi un increment de les tarifes.

La concessionària ha presentat a l’Ajuntament un estudi de simulació de l’afecció de les noves inversions a la tarifa i, en base a l’estudi, se conclou que l’increment de venda compensarà l’increment de cost sense incrementar la tarifa.

El període d’execució de les obres és d’un any perquè, prèviament, hauran de disposar de les autoritzacions pertinents, interès general i impacte ambiental. A mesura que es rebin les autoritzacions s’aniran executant les obres per trams.

No s’ha d’oblidar que, aquest estiu, s’ha produït un 15% d’increment de consum d’aigua respecte a les mateixes dades de l’any passat perquè la planta hotelera ha obert més mesos i, a més, l’ocupació ha estat altíssima.

El 18 d’octubre de 1994, l’Ajuntament, en ple, va adjudicar el servei d’abastament d’aigua de Sant Llorenç i Son Carrió. D’acord amb aquesta adjudicació, en data 1 de març de 1995, es va signar el contracte pel qual Aigües Sant Llorenç S.A., avui Costera d’Aigües i Serveis S.A., s’obliga a prestar el servei d’abastament d’aigua durant un termini de 25 anys.

El 20 de desembre de 2002, també en ple, es va acordar modificar el contracte de concessió del servei d’abastament d’aigua introduint una sèrie de modificacions. Aprovació que va donar lloc a nou contracte, firmat en data 1 de març de 2003.

El 24 de gener de 2013, el ple va aprovar la modificació del contracte d’explotació del servei d’abastament d’aigua a Sant Llorenç i Son Carrió en el sentit d´establir una pròrroga de vint anys de durada de la concessió sempre i quan es realitzessin tota una sèrie d´inversions. El 19 de març de 2015 el ple va aprovar donar per complides aquestes condicions.

En el ple de dijous passat, es permet realitzar aquest projecte perquè no suposa ni ampliar la concessió ni afecta a les tarifes perquè els treballs es pagaran amb l’increment de cabal. Ara han de comptar amb el vist i plau dels serveis tècnics i els organismes oportuns.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada