Valoracions del PI del Plenari del 17 de novembre

Dijous, dia 17, es va celebrar Plenari ordinari al nostre Ajuntament; les propostes de l’ordre del dia veren esser les següents:

Conveni de col·laboració per desenvolupar un projecte d’implantació de mobilitat elèctrica.

Es tracta d’un conveni amb el Consell de Mallorca per impulsar la utilització de vehicles elèctrics, crear una APP (aplicació per telèfons mòbils), on es puguin trobar els punts de recàrrega elèctrica per vehicles de tota l’illa, millorant significativament la seguretat en l’autonomia d’aquest tipus de vehicles. En aquesta aplicació apareixeran els punts de recàrrega del nostre municipi.
En referència a aquesta proposta el nostre regidor, el Sr. Aguilar, va expressar el malestar dels veïns de Son Carrió sobre la ubicació dels punts de recàrrega, i recordà el conflicte quan es varen prohibir els aparcaments al carrer Mossèn Alcover http://card.cat/2016/01/25/aparcaments-a-son-carrio/. L’equip de Govern motivà la seva decisió, en principi, per les obres de pavimentació de la carretera de Cala Millor i després per evitar els embossos que es produïen a l’entrada del poble.
Idò bé, ara veiem que es tornen a habilitat places d’aparcament al mateix carrer, per recàrrega elèctrica, és a dir, tornaran els embossos. Vàrem demanar la reubicació a una altra zona per poder seguir amb la fluïdesa del trànsit rodat.
Som conscients de la necessitat del canvi a un model sostenible de mobilitat, per això la proposta es va aprovar per unanimitat.

Treballs de millora en el servei d’abastiment d’aigua.

Aquesta proposta és per autorització d’obres per duplicar les canonades que porten l’aigua dels punts d’extracció fins a la zona costanera, perquè, en cas d’avaria, no es talli el subministrament. Tot el cost de l’obra l’assumirà el concessionari, així consta al contracte d’ampliació del període de concessió. Aquest punt es va aprovar per unanimitat.

Reglament del servei d’ajuda a domicili

Es tractava de reglamentar el servei d’ajuda domiciliaria (SAD) i adequar-lo a les instruccions de l’ Institut Mallorquí de serveis Socials (IMASS). Aquest punt també es va aprovar per unanimitat.

Ordenança fiscal de Preu Públic per la utilització de les Instal·lacions de l’Espai 36

L’equip de govern presentava una proposta per aprovar els preus públics per la utilització de les instal·lacions de l’Espai 36, l’espai multifuncional de l’antiga sala Rigal, que ha costat als ciutadans de Sant Llorenç quasi 3 milions. Si bé les quanties proposades ens varen parèixer correctes, no apareixen l’excempció de pagament de les entitats sense ànim de lucre o associacions, ni preu diferenciat per als no residents; l’equip de govern es reserva la potestat de dir qui paga o no.
Viem que els veïnats del nostre municipi que han pagat les instal·lacions, pagaran la mateixa quantia per la seva utilització que un resident d’un altre poble, quan per exemple a la utilització de les pistes de pàdel sí s’ha tingut en compte.
El Pi es va oposar a aquesta proposta i va votar en contra, igualment que el Partit Popular,  i es va aprovar només amb els vots favorables de l’equip de govern.

Moció d’urgència – eliminació de violència masclista.

El batlle va presentar moció d’urgència per demanar declaració institucional en contra de la violència masclista, aquesta proposta es va aprovar per unanimitat.-

El Pi proposta per les Illes Sant Llorenç des Cardassar

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada