Felicitacions a la Banda de Música per l’homenatge als ex components de la banda

El passat dissabte dia 19, l’Espai 36 va esgotar les entrades per assistir al concert de Santa Cecília 2016 dedicat enguany als ex components de la banda de música. Tot i que card.cat ja ens ha oferit un vídeo del concert, no puc deixar passar l’ocasió per felicitar cordialment a la Junta Directiva i a tots els músics que han fet possible l’especial homenatge als antics components de la banda.
Durant dos mesos, més de vint ex-músics assajaren preparant el concert juntament amb els actuals components de la banda, baix la batuta de l’actual director Joan Sbert.

image3
Arribat el dia del concert l’emoció de tots els músics es va contagiar al públic assistent que segui pendent en tot moment d’un concert únic i irrepetible.
image5
La regidora de Cultura Dolors Sánchez va felicitar a la banda i en nom de l’Ajuntament va fer entrega d’una placa a l’actual president de la banda Bartomeu Mestre.
Per la seva banda, el president va agrair la placa, així com la participació dels ex-músics i l’assistència dels ex-professors de l’Escola de Música, Antònia Ordinas, Antoni Joan Tello, Aina Llorer, Polita, entre altres, a més dels ex directors Damià Muñoz Barceló, i Francesc Sapiña, el qual va fer un arranjaments especials a l’obra que va escriure fa anys dedicada a la banda titulada «Centre Musical» i que va dirigir personalment, encetant el concert.
A continuació, la banda baix la batuta de l’actual director Joan Sbert, interpretaren Agarrate Saxo, Katiuska, Oregon, Hatari, Concierto D’Amore, totes elles peces que interpretava fa anys la banda.
Fou emotiu veure a l’escenari a ex-músics amb els músics que continuen, com és el cas d’en Joan Llorer, que va entrar a la banda per Sant Antoni de l’any 1973 i continua actiu, tocant novament amb la seva filla Aina, ex component de la banda.
15109368_1648453398785502_9025601923563362298_n
L’obra Cassiopeia, del repertori actual de la banda, i l’Himne a Sant Llorenç, cantada pel nombrós públic assistent que omplia la sala, posa el punt i final a un concert de Santa Cecília que passarà a la història de la banda.

Discurs del president de la banda Bartomeu Mestre
Bon vespre a tothom, siau benvinguts al concert de Santa Cecília.

Primer de tot volem donar les Gràcies al personal de l´Espai 36 per acollir-nos i ajudar-nos amb
l´organització d´aquest concert.

Sabem que hi ha hagut persones que per la limitació de l´aforament de l´espai 36 no han pogut assistir al concert, quan mos varem donar compte del problema, ja havia sortit la programació mensual i no ho varem poder canviar. Demanam mil disculpes.

Hem de dir que els membres que han volgut tornar tocar amb la banda per aquest concert tan especial, mos ho han posat molt fàcil, cosa que no ens ve gens de nou, ja que això ens demostra que és un orgull per qualsevol persona tocar amb la banda de música del seu poble, tant pels músics que hi toquen com per les seves famílies.

A la primera reunió convocada als músics que han tocat al llarg de l´història, ja hi va haver una bona assistència. A m´aquesta reunió es va proposar fer aquest concert homenatge, i entre tots els que hi érem varem triar algunes obres per assajar per tocar el dia d’avui i mos posarem a fer-hi feina. Amb el pas dels dies aquests músics s´en cuidaren de fer córrer la veu a altres i així entre tots hem arribat al que tenim avui damunt l´escenari. Hi ha hagut molts d’altres que per diversos motius no han pogut tocar però mos consta que els hagués agradat molt, fins i tot !! n´hi ha que viuen a Madrid i han fet l´esforç de venir només per assistir a n´aquest acte . Moltes gràcies a tots i benvinguts de nou.

El concert d´avui vol ser un homenatge a tot aquelles persones que han tocat a la Banda de Música de Sant Llorenç, que segons he llegit, al Reglament de la Filharmònica diu que la primera banda es va crear el 20 de gener de l´any 1887, i que al segle passat va tenir alts i baixos degut e diferents motius, guerra civil, etc, fins que a l´any 1957 es va dissoldre. Va esser en Pedro Bauzà “Mauri” que
juntament amb una colla de joves varen tornar rellançar la banda que va sortir el dia de Sant Antoni de l´any 1973 i no s´ha tornat aturar fins a dia d´avui.

I ara mos demanam, a quí hem d´homenatjar avui? Doncs volem pensar que en primer lloc i primordialment a totes les persones que han passat per aquesta banda, que fora el só dels seus instruments la banda no sonaria. També volem homenatjar a tots els directors que mos han dirigit, que de cada un d´ells hem après diverses maneres de tocar amb conjunt i mos han ensenyat moltes coses. Segons el que he llegit al llibre que va escriure en Josep Cortès per la celebració del 40è aniversari de la banda, l´han dirigida : en Toni Ballester “Solaies, en Llucià Sureda Cantò “Teuler”,
en Josep Riera “Sorrilla”, en Juan Sureda Cantó “Barber”, En Toni Sureda Galmés, i a partir de 1973 en Miquel Sureda Ballester “Solaies”, L´amo en Llucià Sureda Planisi, en Francisco Sapiña Baiona, En Damià Muñoz Barceló, als quals els agraim la seva presència, i el que mos dirigeix avui que es en Juan Sberd Ferrando.

També volem fer homenatge als mestres que mos han ensenyat música i a tocar els instruments, entre ells “ n´Antònia Ordines, en Sapiña, en Tello, na Polita, n´Aina Llorer, n´Esther, en Toni Botó, na Joana Maria Domenge, en Damià i tots els altres, tant de bó els mestres que hi ha ara i els que venguin al futur posin tant d´interès com els que he anomenat abans perquè molts d´alumnes de l´escola de música en el futur vagin amb la banda. També Hem d´agrair a totes les directives que s´han volgut fer càrrec de les feines protocol·làries i d´altres, que han sacrificat moltes hores d´estar amb les seves famílies i amistats per tal que la banda vagi endavant. En Resum que fora la col·laboració de tots (músics, directors, professors, directius, etc) no hi hauria banda de música ni per Sant Antoni, ni Carnaval, ni Setmana Santa, ni festes patronals, ni Nadal, ni Santa Cecília.

Una Frase de l´himne que va escriure es mestre Sapiña, diu : “La banda de Música va caminant, que
és l´orgull d´un poble que es sent cultural”
Un poble fora banda de música seria molt trist, per això demanam a l´ajuntament que cuidi l´escola de música, però també “que s´en cuidin!!! que en el futur, aquesta escola no deixi de crear bons músics i que els motivin per anar a la banda. També demanam als més jovenets que ells son molt importants, que son el present, però també el futur, i que s´animin que d´aquí no massa temps, seran ells els que duran les «riendes» perquè aquesta institució seguesqui endavant, que les persones passam però així tendrem banda per sempre.

Bé, com veis avui, casi no cabem damunt l´escenari, i això per noltros i supòs que per voltros és un orgull. Volem dir a tots els músics que hi ha damunt l´escenari que això no te es perquè acabar avui, als que estan entre el públic i ho podeu fer arribar a tothom, que la banda està oberta a tots ells, que pot venir, pot tornar, qualsevol músic quan vulguin maldament només sigui esporàdicament, tothom és benvingut. Aquí venim a passar-ho bé, assajam, feim concerts, passa carrers, processons, qualque trobada de bandes, qualque sortida a fora on mai falta la diversió, ni el» Xiste des pajarito… que diu així …..mmmmm», bé no, un altra dia el vos contaré.

També volem tenir un record a tots les músics que ja no es troben entre nosaltres i que han fet possible que la història de la banda sigui lo que és, n´hi ha molts ( Solaiers, Mauri,Jona Rotxet, Tareus, Saletes, Maria des Forni tots els altres, que segur que men deix mès de cent; disculpau ) no fa gaire mos va deixar en Jaume Figuera , Mereix un reconeixement especial ja que, a demés de ser un membre fundador, va deixar ca seva varis anys perquè hi pogués assajar la banda .
Pels músics que els darrers anys tocam amb la banda , els que més ens ha tocat la fibra d´aquets que ja no son entre noltros son: l´amo en Biel Muntanyer, i en Miquel Andreu al qual l´hi tenim un homenatge pendent juntament amb altres associacions en les quals en Miquel tocava. I que hem de dir de l´amo en Biel, tots l´estimàvem molt. Hem de dir que quant a l´assaig varem veure entrar el seu fill Joan, igual que la filla d’en Miquel na Marina el cor se mos va omplí d´emocions, records i anècdotes , no vos oblidarem mai.

Tornant al principi , hem dit que el concert d´avui es per fer un reconeixement a totes les personàs que tocam i han tocat a la banda al llarg de la seva història, però podem anar un poc més enllà. El reconeixement principal ha d´esser pels músics, però també crec que els músics volem donar les gràcies a totes les persones que mos envolten , volem donar les gràcies als nostres pares , per apuntar-nos a música , comprar-nos un instrument i esser constants en fer m’ho s complir amb les classes, assajos, etc. Ells tenen bastant de mèrit de que noltros haguem tocat a la banda .Vos animam a tots voltros músics que faceu el mateix que han fet els vostres pares , amb els vostres descendents, i veureu que si qualque dia coincidiu amb els vostres fills, germans, pares tocant a la banda , lo feliços i orgullosos que estareu i estarà la vostra gent de voltros . Moltes gràcies a tots per deixar-nos ser músics.

Bé, res més, moltes gràcies a tots, i que tenguem un bon concert i el «disfrutem» tots plegats.

Molts d´anys.

8 comentaris a “Felicitacions a la Banda de Música per l’homenatge als ex components de la banda

 1. Som en Gaspar Femenias Sureda nascut a Sant Llorenç l’any 1935 al cual vaix debuta a la banda de Sant Llorenç el dia del Corpus Crist de 1949 fins al 1952, al cual per motius de estudis de música vais ingresa a la banda del Retgiment Palma 47. Felicit a tots el músics que han participad en aquesta banda y a tots al que fan feina perque la música sigui la principal aficio de tota la joventut. Gracias a Tots

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 3 vots)
 2. DIU:”als músics que han tocat al llarg de l´història”
  A molts no se’ls va convidar he sentit dir.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. “Una altra cosa és que el missatge no arribàs a tothom…”
  Deu ser això…! O que no tothom llegeix card cat.
  El llibre damunt la banda de música Den Pep Mosca vos hauria servit
  .Ja que hi som vos diré que alguns músics d’aquets no convidats troben que al funeral d’En Jaume Figuera hi tocave fer acte de presència la banda de música,ells tenen memòria del que va fer en Jaume per la banda.
  Només som el missatger,no em mateu
  PD:trob que tenen raó!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
  • psssst que jo no som de sa banda ni vaig organitzar res. Dit això, segur que es podria haver fet millor, com moltes coses en aquest món (aquesta revista, les taules rodones…) però som dels que pensa que mentre no hi hagi mala fe (en aquest cas no haver convidat algú a propòsit) s’ha donar més suport a les iniciatives.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: 0 (de 2 vots)
 4. M’ha arribat aquesta nota d’un dels afectats:
  Crec que mala fe no ni ha gens, passa pens que hara tot se fa per mitjans elecronics o informatics o com es digui i pareix que tothom s,ha de donar per enterat i moltes vegades no es aixi, lo manual es vera que duu mes feina pero per ventura es resultat es millor.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada