Projecte “Conflicte a Síria” (I)

Emmarcat dins els darrers corrents per “canviar la manera de fer escola tradicional “, sorgeixen el que es diu “projectes”. Bàsicament consisteix a aparcar les classes tradicionals en què s’ensenyen coses abstractes (digau-li sintaxi, àlgebra, feudalisme…) per separat i allunyades de la realitat, per unes classes que solament es diuen “projectes” (no Català, Matemàtiques, Socials…)  que mesclen tots aquests conceptes per un bé comú: aconseguir un producte final.

Així, la intenció és que els nins treballin els conceptes adients a la seva edat, però integrats en un projecte comú que els dugui a un producte final que puguin palpar, sentir.   En el cas que us mostraré, de l’IES Portocristo, és que els alumnes preparin una activitat solidària per a recaptar diners per als refugiats de Síria. Així, aprenen a organitzar una activitat, en compatibilitzen els guanys i els costos, se’n fan responsables i, pel camí, entenen i desxifren el sempre complex problema sirià. I precisament aquest darrer punt és el que m’interessa compartir amb vosaltres a través de diverses entregues ja que el tema de Síria és un d’aquests temes que tothom en xerra però sense saber-ne gaire realment. Per això voldria compartir amb vosaltres una sèrie de vídeos i articles que hem cercat i que ens han ajudat a entendre millor la problemàtica (a nosaltres i als propis alumnes).  Si us interessa el tema i hi voleu perdre alguns minuts cada setmana, segur que serà del vostre interès…

I per començar us pos una cosa tan senzilla com una cançó. Concretament és un rap fet en llengua àrab que protesta contra la situació viscuda a Síria. Vam trobar que era una manera adient per introduir el tema als alumnes a través del seu llenguatge (el hip hop) i amb unes imatges directes i concises que deixa ben clar que a Síria hi ha un greu conflicte. Volíem que fos una manera curiosa d’obrir-los la curiositat per més envant entrar en matèria. Potser ho haguem aconseguit…

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada