Conferència de l’OCB a Manacor: Antoni Janer “Les arrels paganes de les festes de Nadal”

Coincidint amb la proximitat del calendari nadalenc, l’OCB Manacor convidà l’escriptor Antoni Janer a fer una xerrada sobre aquest tema i la seva vinculació amb la cultura clàssica.
El conferenciant ens parlà de com el cristianisme es va apropiar de moltes festes paganes quan al segle IV dC es convertí en la religió oficial de l’imperi romà.

Antoni Janer Torrens és llicenciat en filologia clàssica per la Universitat de Barcelona i en periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. És professor de llatí i grec a l’IES Pau Casesnoves d’Inca (Mallorca). Com a periodista, col•labora habitualment a l’Ara Balears, a les revistes Sàpiens i Historia y vida i a IB3 Ràdio. També ha treballat per a altres publicacions com Memoria, Clío, Presència i El Temps. Des de la seva pàgina web www.antonijaner.com intenta desxifrar el món a través de les etimologies. Recentment ha participat en la redacció de dos volums (els de Grècia i Roma) d’un projecte enciclopèdic molt ambiciós de SÀPIENS Publicacions: Història de la Humanitat i la Llibertat.

Tot seguit podeu veure el vídeo i unes imatges de la conferència.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada