Interessant conferència a l’Hospital de Manacor sobre «nous tipus d’alimentació»

Dins el programa dels Dijous Infermers del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears, es va celebrar el dijous dia 15 de desembre , a l’Hospital de Manacor una interessant sessió debat: Redescobrint nous tipus d’alimentació, a càrrec de la Dra. Sonia Martínez, doctora en Ciències Biosociosanitàries per la Universitat de les Illes Balears, Màster en Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments.
El COIBA organitza aquest tipus de sessions-debats per actualitzar els coneixements sobre nutrició i aliments principalment del personal sanitari, la presentació de la sessió fou a càrrec de Susana González, membre de la junta directiva del COIBA.

La doctora Sonia Martínez va fer una interessant exposició i va explicar que en els últims anys hem estat testimonies d’una petita revolució en l’alimentació amb l’aparició de nous productes, noves tendències i de noves dietes, com la vegana, que desperten desconfiança entre alguns professionals. El més important va dir “és seguir una dieta planificada, variada i equilibrada que cobreixi les necessitats energètiques en cadascuna de les etapes de la vida, independentment del tipus d’aliments que s’incloguin».A preguntes del públic que incidiren sobre les dietes va respondre que: «l’alimentació és un dels aspectes bàsics del desenvolupament humà, a través d’ella el cos absorbix els nutrients necessaris per a la supervivència, per la qual cosa la dieta, a més de complir els requisits abans esmentats, ha de ser adequada, segura, accessible, sostenible i sensorialment satisfactòria»
El debat es va fer interessant i es perllongà durant una hora,on el públic assistent i els professionals de infermeria exposaven les seves opinions i preguntes. El que em va quedar clar com assistent, és que un altre punt important per aconseguir una alimentació saludable, és saber interpretar l’etiquetatge dels aliments que consumim.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada