Son Servera celebrà amb diversos actes la festivitat de Sant Ignasi

El passat, 1 de febrer, l’Ajuntament de Son Servera dugué a terme diversos actes per tal de celebrar la festivitat de Sant Ignasi, festa que es celebra per recordar l’alçament del cordó militar establert l’any 1820 amb motiu de l’epidèmia de la pesta que assolà el poble. Com bé va expressar la batlessa, Natalia Troya, en l’acte de presentació del premi ‘Metge Joan LLiteres’, “A la festivitat de Sant Ignasi, encara que recordem un esdeveniment tan tràgic al nostre poble com fou l’epidèmia de la pesta de 1820 que tan sols ens deixà amb vida prop de 800 veïnats i veïnades, dels 1800 i pocs habitants que érem, també és un dia per demostrar-nos que com a poble, tots junts, tenim la capacitat de sobresortir-nos de qualsevol incidència i que som poble d’orgull, que tots a una podem tenir el poble que tots vulguem i desitgem.” thumbnail__DSC7726
Els diversos actes programats començaren al dematí al Teatre La Unió, on es lliuraren els premis de poesia i glosat als alumnes i centres escolars participants. Un concurs organitzat per les regidories d’Educació i de Cultura, i que pretén que els nins i nines no quedin al marge d’una celebració tan sentida i que des de la seva mirada puguin recordar aquest esdeveniment. Seguidament, a les 11 h se celebrà la missa solemne en record de tots els avantpassats que patiren l’epidèmia i en sortir es féu la tradicional ofrena a la imatge del pastoret, dissenyada per l’escultor Eduard Servera i que recorda el protagonista inicial d’un fet tan tràgic per al poble serverí . Ja per acabar, a la sala de plens es lliurà el premi d’investigació ‘Metge Joan Lliteres’. Un premi que s’atorga com a manera també de recordar els ajuts que rebérem els serverins dels altres pobles quan s’aixecà el cordó sanitari de 1820 i que reconeix els mèrits de diverses personalitats, entitats i institucions illenques que vetlen per tasques de consciència social, humanitària i d’investigació científica i mèdica en benefici de tots els ciutadans i totes les ciutadanes de les illes. Enguany s’ha atorgat al Projecte Campus Saludable de la Universitat de les Illes Balears (UIB), un projecte que té com a objectiu principal la salut, la solidaritat i la sostenibilitat. El regidor de Sanitat, Sergio Valbuena, juntament amb la batlessa, Natalia Troya, feren entrega del premi als representats de la UIB, que agraïren al consistori serverí aquest reconeixement, que els engresca a seguir endavant per tal de crear altres iniciatives que fomentin els entorns saludables i la responsabilitat social.

thumbnail__DSC7779

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada