S’activa el protocol contra la processionària del pi a Son Servera

L’Ajuntament de Son Servera ha activat el protocol de control de la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa), en funció del cicle biològic anual d’aquesta plaga. De fet, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Miquel Espases, ja s’ha començat a actuar contra les bosses dels pins situats en zones urbanes del municipi, així com aquells casos de particulars que tenen dificultats per eliminar les bosses dels pins afectats dins la seva propietat.

En aquest sentit, el regidor ha comentat que el control de la plaga es fa eliminant les bosses dels pins de forma manual per part del Servei de Jardineria Municipal, o amb l’ús d’armes amb els voluntaris de l’associació de caçadors ‘La Veda’ de Son Servera i la col·laboració d’efectius de la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local.

Un any més, el regidor de Medi Ambient, Miquel Espases, ha volgut agrair al president de l’associació de caçadors, Tomeu Mas, la seva inestimable col·laboració, juntament amb la de tots els voluntaris que han participat i donat resposta a les dificultats que presentaven els particulars afectats per la processionària, a més de diverses zones públiques del municipi amb presència de pins infectats.

D’altra banda, cal recordar que anualment l’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans trampes de feromona per col·locar als pins entre els mesos de juny i juliol. Avisar, però, que aquestes trampes tenen la funció d’atrapar les papallones però no les erugues.

També un pic a l’any es realitza un tractament d’endoteràpia als pins situats en zones públiques que tenen gran afluència d’infants, com ara els parcs infantils o l’escoleta de Cala Millor, entre d’altres.índice

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada