Entrevista a Maria Duran…directora de l’Acadèmia UDance

Maria Duran… passió per la dansa.

Na Maria Duran Henares, va néixer a Manacor, tot i que des de fa molts d’anys viu a sa Coma, on juntament amb la seva germana Aina, fa anys obriren una perruqueria, però a més de perruquera, professió que de cada vegada va deixant més de banda, na Maria és molt popular i apreciada a sa Coma, i altres pobles per la seva dedicació a l’ensenyament de la Dansa.IMG-20170219-WA0009

Maria, quan va començar la teva passió per la dansa?

A partir dels 10 anys vaig començar a classes extraescolars. La meva primera professora va ser na Sebastiana Duran, i un parell d’anys després vaig continuar estudis de dansa amb Ivanna Romanova, i després amb na Lola Labres, a part d’altres professors de diferents estils. Estic molt agraïda a tots perquè crec que no s’ha d’oblidar d’on vens i on has après a estimar el món de la dansa, en el meu cas va ser gràcies a les persones que m’han ensenyat a apreciar els diferents estils de dansa.

On començares a impartir classes?

Quan vaig aconseguir el títol de professora de Dansa, el primer lloc on vaig treball va ser en el Gimnàs Manacor, impartint classes a Porto Cristo i sa Coma, treball que compaginava amb la perruqueria de sa Coma, i començaren a fer desfilades de perruqueria amb alumnes dins les Festes de sa Coma.

L’any 2001, dins el marc de les festes de sa Coma, es va fer un festival a favor de les obres de l’església. Com recordes aquella actuació?
La record amb molta il·lusió. Quan em demanares si volia muntar una actuació amb les alumnes de dansa, no m’ho vaig pensar ni un moment. A més, la gent va respondre i amb la rifa benèfica que vareu fer els membres de la comissió d’obres aconseguirem poder fer una petita aportació.

Amb el temps, l’actuació de Dansa sa convertit amb tot un clàssic dins les Festes de sa Coma. Encara segueixen ballant aquelles primeres alumnes?
Efectivament, moltes d’elles ja cursen estudis universitaris o treballen, però quasi totes segueixen assistint a classes de dansa. De fet, una de les primeres alumnes sa convertit amb la meva ajudant personal i subdirectora de l’acadèmia, que és na Núria Sánchez. M’ajuda moltíssim tant impartint classes, com a nivell coreogràfic, i a muntar els espectacles. Abans havia de fer jo tota la feina, i de cada vegada tenim més alumnes.

A part de na Núria, qui més t’ha ajudat?

La meva germana Aina, és i ha estat una persona molt important a la meva vida i a la meva feina. Ella participa als espectacles, té una vessant artística teatral còmica i és molt bona a l’hora de presentar i introduir les diferents actuacions que feim al festival de dansa de les Festes de sa Coma; sempre em dóna tota la seva ajuda possible. També el meu home, en Gabriel Vanrell, que ens coneixem des de que teníem 15 anys, i sempre ha recolzat tots els meus projectes i ens ajuda amb la decoració dels escenaris i tot el que faci falta. A més, juntament amb la sogra, és fan càrrec de la nostra filla Núria quan jo tenc classes o actuacions. Que no és poca feina! té 4 anys i és molt activa.Maria i la seva germana Aina IMG-20170219-WA0013

L’Escola UDance, és una escola de competició?

No, no és una escola de competició, és una escola on impartim diferents estils de dansa: lírica, comercial dance, jazz, musicals, hip hop, etc. Però fa dos anys, a petició de l’alumnat, vàrem crear uns grups de competició. No tots els alumnes van a competició, molts vénen per fer esport, aprendre a ballar i fer una activitat més. De fet, és una activitat extraescolar que contracten les Amipas . Nosaltres treballem per les de Sant Llorenç, s’Illot, sa Coma, i Son Carrió.

Amb molt d’èxit, per cert, finalistes de Vive tu Sueño, a celebrar a Madrid…
Sí, vàrem tenir molta sort. Hi anirem amb quatre grups a Madrid a la final nacional. El que més em va agradar de la competició és el bon ambient que hi havia entre totes les acadèmies que concursaven, on aplaudien i animaven tant als seus com els altres competidors.

Què valores més d’un alumne, i quins valors intentes inculcar?

La seva humilitat i les ganes d’aprendre. És molt important saber ballar en grup i respectar els altres. Cadascú té unes qualitats diferents per ballar un estil o altre. Els valors que intent inculcar són: humilitat, respecte als companys, i que posin sempre passió pel que fan. A més, feim sortides amb tots els alumnes per fomentar l’amistat i compartir els temps lliure, i a més així coneixen als alumnes dels altres pobles.

Quina ha estat la darrera sortida?

El passat dimecres dia 15, vàrem anar a Multicines Manacor a veure la pel·lícula «Ballerina». Eren 154 persones, quasi tots alumnes de 4 anys a adults. Sortiren tres autocars de sa Coma, i un de Sant Llorenç. Els alumnes i unes quantes mares dels més petits que ens acompanyaren ho passaren molt bé. Els va agradar molt.

Moltes gràcies Maria, i sort a la final nacional de «Vive tu Sueño».
Gràcies, és molt difícil són molts els grups de tot l’Estat que competiran, però serà una experiència més pels alumnes i podran veure el treball d’altres acadèmies.IMG-20170219-WA0006IMG-20170219-WA0012Maria i Núria IMG-20170219-WA0011

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada